AOC Oost Enschede

Klik door naar de Schoolkassa

Klik HIER voor een virtuele tour door onze school!

Reünie

Het voormalige Streekcentrum voor Tuinbouwonderwijs, AOC Twente en het huidige AOC OOST te Enschede vieren in 2017 het 90 jarig bestaan.

Vrijdag 30 juni as. willen we dit vieren in de vorm van een reünie. Om leuke herinneringen op te halen, nodigen we je uit voor deze gezellige bijeenkomst.
Vanwege veiligheidsvoorschriften mogen 600 oud leerlingen de school bezoeken, dus haast je!
Je kunt je HIER aanmelden.

Open dagen

Klik hier voor de open dagen kalender.
----------------------------------------

MeeMaak krant

Klik HIER voor de online versie van onze MeeMaakkrant 2016. 

Opleidingen

Op onze onderwijslocatie in Enschede bieden wij de volgende vormen van onderwijs aan: vmbo en mbo.

Trekkerrijbewijs

Wil je meer informatie over het Trekkerrijbewijs? Klik dan hier!

Kenmerken

Onze groene school onderscheidt zich duidelijk van andere scholen voor onderwijs. Een systeem van zorg voor alle leerlingen en de individuele aandacht voor elke leerling leiden ertoe, dat elke leerling zich op onze school thuis voelt. Veel lessen geven we niet in een theorielokaal, maar daarbuiten: in het dierenverblijf, de schooltuin, het technieklokaal, het praktijkcentrum of in de kas. Veel leerlingen hebben daar behoefte aan. De sfeer op onze school is ongedwongen en informeel. Leerlingen gaan daardoor op een prettige wijze met elkaar en leerkrachten om. Die cultuur heeft een positieve invloed op het leren, het verwerven van kennis en op het leren van vaardigheden. Daarbij stellen we wel hoge en duidelijke eisen. Leerlingen weten daardoor waar ze aan toe zijn.

Onze nieuwe school in Enschede is gelegen aan de rand van Enschede tegenover de Universiteit Twente. De locatie staat bekend om haar leerlingvriendelijke benadering. Binnen de school staat de leerling centraal wat tot uiting komt in de intensieve begeleiding. Onze school is ontworpen om het iedereen naar de zin te maken, met veel groen en licht, een hypermodern Open Leercentrum, een schooltuin en een geweldig praktijkcentrum.

Schoolplan

In het schoolplan worden de hoofdlijnen van het schoolbeleid beschreven. Klik HIER voor het Schoolplan van AOC Oost locatie Enschede.

School- en studiegids

Download HIER de vmbo schoolgids.
De mbo studiegidsen kun je hier downloaden. 

Stagegids vmbo

Download HIER de vmbo Stagegids.

Ouder Advies Commissie

De Ouder Advies Commissie heeft een adviserende taak inzake onderwijskundige ontwikkelingen op onze locatie. Daarnaast wordt zij geraadpleegd in allerlei ontwikkelingsprocessen en organisatorische zaken die met de school samenhangen. De voorzitter van de Ouder Advies Commissie en de secretaris zijn vertegenwoordigd in de Ouder Advies Raad. De Ouder Advies Raad heeft een soortgelijke functie als de Ouder Advies Commissie en is een overkoepelende raad voor alle AOC Oost vestigingen. Het secretariaat ligt bij de Centrale Services in Lochem.
Download hier de folder van onze Ouder Advies Commissie.
Heeft u vragen en/of opmerkingen, dan kunt u een mail sturen naar: enschede@aoc-oost.nl t.a.v. de Ouder Advies Commissie.

Open dagen

Klik hier voor de open dagen kalender.
----------------------------------------
Informatieavond:
Woensdag 30 november 2016 19:30 - 21:00 uur

Open lesmiddag:
Woensdag 7 december 2016 14:00 - 16:00 uur 

AOC Oost locatie Enschede
Hengelosestraat 481. 
----------------------------------------

Aanmelden

Klik HIER voor de aanmeldingsformulieren van onze opleidingen.

Bereikbaarheid

Onze school is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De bus stopt vlak bij de school. Vanaf het NS station Enschede neem je de bus (lijn 8 of lijn 9) naar Hengelo en stap je uit bij de halte ‘Uranusstraat’. Vanuit station Hengelo NS Kun je met dezelfde lijnen naar halte ‘Uranusstraat’ te Enschede.
Kom je met de auto, houdt dan de bewegwijzering aan naar de ‘Westerbegraafplaats’. De school staat daar vlak naast.

Contactgegevens

Hengelosestraat 481
7521 AG Enschede
Tel. 088 2620600
E-mail: enschede@aoc-oost.nl

Alle sollicitaties (ongeacht de locatie) kunnen gericht worden aan solliciteren@aoc-oost.nl. 

Nieuws

Morgen is groen...

Kom naar onze open dagen!

Copyright 2012 AOC Oost | Realisatie: Adwise Internetmarketing                                                                      Privacy          Disclaimer          Sitemap          Contact