Nieuws

Nieuws Overzicht

Filter mogelijkheden:
Leergebieden
Locatie

AOC Oost is Excellente school voor mbo Hoveniers

“Het AOC Oost is een van de eerste scholen die het certificaat Excellente School heeft mogen ontvangen van de Branchevereniging van Hoveniersbedrijven.

Lees verder

Timo en Stefan te zien bij TV Almelo

De beste mbo-hoveniers van Nederland komen van het AOC-Oost in Almelo en gaan naar Abu Dhabi. In oktober vertegenwoordigen ze ons land op de WorldSkills wedstrijden in de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees verder

Groen onderwijs sterker en meer relevant dan ooit

Rien van Tilburg is sinds 1 juli voorzitter van de AOC Raad. Bij de start van het nieuwe schooljaar geeft hij zijn visie op de toekomst van AOC’s en groen onderwijs en de mogelijke overstap naar OCW: “Ik verwacht dat het aantal AOC’s de komende jaren terugloopt. Nu zijn het er twaalf, straks misschien zeven of acht. Minder AOC’s, een kleinere AOC Raad. Maar zegt hij, “groen onderwijs is sterker en meer relevant dan ooit.”

Lees verder

VHG Excellent leerbedrijf

“Onderwijs maken doe je samen” dat is het moto waarin vijf hoveniersbedrijven afgelopen schooljaar i.s.m. branchevereniging VHG (Vereniging Hoveniers en Groenvoorzieners) zijn gestart om samen met de mbo-opleiding Tuin & landschap het onderwijs samen vorm te geven.

Lees verder

Training Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL)

Sinds 2013 organiseert Groeipunt samen met CUMELA, in goede onderlinge samenwerking met alle groene mbo opleidingen in Overijssel, de VOMOL dagen in de gehele provincie! Samen verzorgen we de trainingen Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL) voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Overijssel.

Lees verder

Hippisch Platform Overijssel discussieert over toekomst paardensector

Hoewel paarden net als honden en katten vaak worden gezien als de beste vrienden van de mens, zijn er ook tegenkrachten. Nu de discussie over het welzijn van circusdieren heeft geleid tot een verbod, doemt ook de vraag op of paarden binnenkort in dezelfde hoek zullen worden geplaatst. En dan zou het best wel eens gedaan kunnen zijn met al het paardenplezier.

Lees verder

Branchevereniging VHG reikt eerste excellentie-certificaten uit

Branchevereniging VHG heeft op dinsdag 11 juli de eerste Excellentie-certificaten uitgereikt.

Lees verder

Het wappert groene vlaggen bij AOC's

Ook AOC Oost neemt deel aan het Eco-Schoolsprogramma. Locatie Twello heeft inmiddels de groene vlag behaald.

Lees verder

Timo Kruize en Stefan Schoolderman trainen voor Worldskills in Abu Dhabi

Om de twee jaar worden de internationale beroepenwedstrijden WorldSkills georganiseerd. Nederlands hovenierskampioenen Timo en Stefan zijn volop in training en gaan voor goud!

Lees verder

Studenten Paardenhouderij knallen op het Nationaal scholenconcours bij het KNHS-centrum te Ermelo.

Afgelopen donderdag, 8 juni 2017 was de dag voor studenten paardenhouderij om zich te meten met alle andere hippische mbo- en hbo-opleidingen, tijdens het scholenconcours op het KNHS-terrein in Ermelo.

Lees verder

Timo Kruize en Stefan Schoolderman trainen bij de Restauratiefair te Hengelo

De voorbereidingen voor de WorldSkills Abu Dhabi zijn gestart!

Lees verder

Niet gamen, maar sporten!

AOC Oost heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat AOC Oost zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Dennis Timmer, projectleider, is trots op dit behaalde resultaat!

Lees verder

Timo en Stefan Nederlands Kampioen Tuinaanleg!

“Dit is toch niet normaal. We gaan gewoon naar Abu Dhabi.” is de eerste reactie van Timo Kruize als de uitslag bekend is gemaakt. De studenten van de opleiding Groene ruimte, Timo Kruize en Stefan Schoolderman hebben meegedaan aan de finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch.

Lees verder