Nieuws

Nieuws Overzicht

Filter mogelijkheden:
Leergebieden
Locatie

Leerlingen van AOC Almelo ontwikkelen gezonde snacks

Hoe krijg je studenten aan de gezonde snack? Heel simpel, door ze zelf de lekkernijen te laten ontwikkelen. Derdejaarsleerlingen van AOC Oost in Almelo zijn de afgelopen weken bezig geweest met deze smakelijke opdracht. Vandaag presenteerden zij de snacks tijdens een proeverij.

Lees verder

Mbo-opleidingen dierverzorging en paraveterinair van Twello naar Deventer

Vanaf 1 augustus 2018 zullen de mbo-opleidingen Dierverzorging niveau 3 en 4 en Dierenartsassistent paraveterinair niveau 4 vanuit Twello worden verplaatst naar Deventer. In Deventer hebben we een prachtige centrale opleidingslocatie gevonden.

Lees verder

Performance Factory geeft leerlingen AOC Enschede kijkje in de keuken

Enschede - De Performance Factory en AOC Oost Enschede zijn onlangs een unieke samenwerking aangegaan. Talentontwikkeling is het sleutelwoord dat hen samenbrengt. De Performance Factory geeft leerlingen die het vak Verwerking Agrarische Producten volgen de gelegenheid om mee te doen aan kookworkshops en kennis op te doen bij diverse ondernemers in de Performance Factory. Hiermee brengt het AOC haar studenten in verbinding met de stad en krijgen zij een goed beeld van hun toekomstige beroepspraktijk.

Lees verder

Succesvolle open dag AOC Oost trekt bijna 2200 bezoekers

Tal van AOC Oost leerlingen van het VMBO en Het Groene Lyceum (HGL) helpen tijdens deze jaarlijkse open dag. Eerstejaars Jo Seegers en Lotte Huurneman van Het Groene Lyceum zijn één van de presentatieduo’s. Op het digitale schoolbord wordt helder uitgelegd waarom Het Groene Lyceum voor leerlingen met een Havo-advies een goede keuze is. Samengevat: zelfstandig in een digitale leeromgeving met een combinatie van praktijk en theorie in zes jaar je GL/TL en MBO niv. 4 diploma halen.

Lees verder

Open dagen AOC Oost Twello

Twello- Het Agrarisch Opleidings Centrum Twello, met een afdeling vmbo en mbo organiseert weer 'open dagen' . De bezoekdagen voor de nieuwe leerlingen, studenten en hun ouders zijn vrijdag 26 januari van 15.30 - 20.30 uur en zaterdag 27 januari van 10.00 tot 12.30 uur. De school bevindt zich achter het gemeentehuis in Twello aan de Meester Zwiersweg 4

Lees verder

Rustige wijze van werken bezorgt tuinmannen AOC Oost winst

Peter te Brake uit Eibergen en Lasse Buijvoets uit De Lutte, studenten van de opleiding Tuin & landschap aan het AOC Oost in Enschede, hebben donderdag de kwalificatieronde Nationale Wedstrijd Tuinaanleg gewonnen tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Ze mogen nu naar de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg, die plaatsvindt tijdens TuinIdee, eind februari in Den Bosch.

Lees verder

Jonge fietser door de sneeuw is volgens lezers mooiste Stentor-foto van 2017

Ben jij/ken jij deze kanjer die op maandag 11 december rond 16.30/17.00 uur vanuit Twello onderweg was naar Deventer?

Lees verder

Trekkerdag 2017

Op 22 december was de nationale trekkerdag van het AOC Oost te Doetinchem. Het is de laatste lesdag van het jaar.

Lees verder

AOC Oost-leerlingen maken kerstbomen van kringloopmaterialen

Leerlingen van AOC Oost hebben allerlei verschillende alternatieve kerstbomen ontworpen.Vanaf 14 december zijn deze kerstbomen te bewonderen aan de Grotestraat 33 te Almelo.

Lees verder

Mooie opbrengst bloembollenverkoop AOC Oost Twello

De leerlingen uit de 1e klas hebben enorm hun best gedaan om zoveel mogelijk bloembollen te verkopen

Lees verder

Studenten AOC Oost mbo Doetinchem werken in de tuinen van Huis Bergh

Tweedejaars studenten van de mbo-opleiding Tuin en landschap van AOC Oost te Doetinchem doen praktijkervaring op in de historische tuin van kasteel Huis Bergh.

Lees verder

Anne (17) waarschuwt fietsende schooljeugd voor gevaren landbouwverkeer

Anne Maassen (17) uit Diepenheim rijdt op de trekker. Een voertuig dat risico's met zich meebrengt. Want in de cabine hoor je nauwelijks geluiden van buiten en in de spiegels zie je niet alles dat zich naast en achter de trekker afspeelt. Dat wil ze uitleggen aan basisschoolleerlingen, om het aantal ongelukken terug te dringen.

Lees verder

Taart eten met CvB als aftrap van de JOB monitor

De studentenraad heeft vanochtend, samen met het College van Bestuur een heerlijke taart gegeten ter ere van het 10-jarig bestaan van #JOBMONITOR. Dit moment werd aangegrepen als startsein van de JOB-monitor 2017.

Lees verder

AOC Oost locatie Twello slechts 27% restafval

Onderzoek wijst uit dat AOC Oost, locatie Twello goed bezig is met afvalmanagement.

Lees verder

AOC Oost, locatie Twello start in augustus 2018 met 'Het Groene Lyceum'

De locaties Doetinchem en Almelo van AOC Oost hebben al een aantal jaren een Toproute voor leerlingen die qua niveau de havo aankunnen, Het Groene Lyceum. Nu start de locatie in Twello ook met deze route met ingang van september 2018. De route gaat van start wanneer zich tenminste twintig leerlingen hiervoor aanmelden.

Lees verder

Bussendagen AOC Oost Enschede groot succes

Op 22, 23 en 24 november waren ‘de bussendagen’ bij AOC Oost locatie Enschede en ook dit jaar was dat een groot succes.

Lees verder

Ruim 900 basisschoolleerlingen bezoeken Groenproefdagen AOC Oost

Een escaperoom op school? Tijdens de drie Groenproefdagen van AOC Oost was de pikdonkere ruimte een groot succes. De escaperoom was een onderdeel van de workshop die tweedejaars leerlingen van Het Groene Lyceum gaven.

Lees verder

AOC Oost verwerkt digitale vaardigheden in vaklessen

Al enige jaren timmert onze school aan de weg om digitale middelen binnen de vmbo-lessen als hulpmiddel te gebruiken; denk hierbij ICT en het nieuwe Beroepsgerichte Programma. In het kader van ‘De week van de digitalisering’ heeft de NOS leerlingen en Lyanca ten Donkelaar geïnterviewd.

Lees verder

Klimaatverandering in de Achterhoek? 'Hier is het wél groen'

DOETINCHEM - Moeten wij door de klimaatverandering ook anders omgaan met onze tuinen en het openbaar groen? Studenten van AOC Oost en Van Hall Larenstein kregen maandag tijdens een excursie door de Achterhoek verschillende antwoorden hierop.

Lees verder

Samen met AOC Oost worden rotondes in Almelo geadopteerd

AOC-studenten helpen bedrijven bij het onderhoud van de rotondes. In ruil voor deze samenwerking en een bedrag kunnen zij een reclame-uiting of een kunstobject plaatsen.

Lees verder

17de plaats voor Timo en Stefan

Timo en Stefan behaalden de 17de plaats, een super mooie prestatie. Van harte gefeliciteerd heren en natuurlijk ook de felicitaties voor de coaches. Wij zijn trots op jullie!

Lees verder