Nieuws

In de praktijk van vandaag bouwen we aan de groene wereld van morgen!

Doe je mee?

Nieuws Overzicht

Filter mogelijkheden:
Leergebieden
Locatie
Kenmerken

AOC Oost Twello eerste “Ecoschool” in Gelderland

Twello - In februari 2015 is AOC Oost locatie Twello gestart als deelnemer aan Eco-Schools. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met een internationaal Eco-keurmerk voor scholen.

Lees verder

Europastry zet HRM-scan in met ondersteuning Provincie Overijssel

Europastry, gevestigd in Oldenzaal, is verantwoordelijk voor de productie van 800.000 donuts per dag voor de verkoop aan de Noord-Europese markt. Voor de productie is in 2015 een hightech productieproces geïnstalleerd en er zijn nog uitbreidingsplannen voor de toekomst. Cor Brookhuis, Plantmanager Europastry: “Om in te spelen op deze ontwikkelingen en kwaliteit van de uit te voeren werkzaamheden te waarborgen, heeft Europastry in samenwerking met AOC Oost een HRM Scan uitgevoerd. AOC Oost fungeerde daarbij als kennispartner voor het uitvoeren en ontwikkelen van de bedrijfsspecifieke scan.

Lees verder

Bert Koenders beste conciërge van het jaar

Bert Koenders van AOC Oost is uitgeroepen tot de Doetinchemse conciërge van het jaar. D66 reikt deze prijs ieder jaar uit aan de meest bijzondere Nederlandse conciërges.

Lees verder

Timo en Stefan Nederlands Kampioen Tuinaanleg!

“Dit is toch niet normaal. We gaan gewoon naar Abu Dhabi.” is de eerste reactie van Timo Kruize als de uitslag bekend is gemaakt. De studenten van de opleiding Groene ruimte, Timo Kruize en Stefan Schoolderman hebben meegedaan aan de finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch.

Lees verder

Muiswerk online

In Twello wordt intensief gebruik gemaakt van Muiswerk Online, als gereedschap om taal- en rekenvaardigheden te meten én te oefenen. De docent maakt echter wel het verschil, maar met de integrale oplossing van oefenen en remediëren binnen Muiswerk Online wordt deze taak duidelijk inzichtelijker en makkelijker.

Lees verder

Studenten AOC Oost starten hondenwasstraat Furfection

Zeven studenten van de opleiding management dierverzorging niveau-4 van het AOC Oost in Doetinchem zijn in het kader van de examenopdracht jong ondernemen gestart met de hondenwasstraat Furfection. De studenten starten een eigen onderneming en proberen deze in drie maanden winstgevend te maken.

Lees verder

Training Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL)

Sinds 2013 organiseert Groeipunt samen met CUMELA, in goede onderlinge samenwerking met alle groene MBO opleidingen in Overijssel, de VOMOL dagen in de gehele provincie! Samen verzorgen we de trainingen Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL) voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Overijssel.

Lees verder

Reünie Enschede 2017

Het voormalige Streekcentrum voor Tuinbouwonderwijs, AOC Twente en het huidige AOC Oost locatie Enschede vieren in 2017 het 90 jarig bestaan.

Lees verder