Nieuws

In de praktijk van vandaag bouwen we aan de groene wereld van morgen!

Doe je mee?

Nieuws Overzicht

Filter mogelijkheden:
Leergebieden
Locatie

Volg Timo en Stefan op weg naar Abu Dhabi

De voorbereidingen voor de WorldSkills Abu Dhabi zijn gestart. Op zaterdag 8 april jongstleden was de teampresentatie van team Nederland voor de WorldSkills in Abu Dhabi. Timo en Stefan hebben één doel voor ogen: “We gaan voor de winst in Abu Dhabi. Een podiumplek zou heel mooi zijn, maar we gaan altijd voor het hoogst haalbare.”

Lees verder

Kom van die bank af en ga sporten!

Gezond leven kan op allerlei manieren en bewegen is daarbij erg belangrijk. Dat vindt AOC Oost ook en daarom heeft de school in Almelo haar vmbo-leerlingen uitgedaagd om mee te doen aan de Twenterandrun op 2 juni.

Lees verder

Studenten paardenhouderij tot in de puntjes voorbereid op springconcours

Tweedejaarsstudenten van het AOC Oost te Almelo organiseren dit jaar een springconcours als examenopdracht. De wedstrijd in de klasse B tot en met ZZ wordt op 14 juni verreden op hun praktijklocatie ’T Twentsche veld in Lonneker, waar een professionele zandpiste van 60x90 meter ligt.

Lees verder

Expositie en catwalkshow in de Catharinakerk!

DOETINCHEM - Studenten van de mbo-opleiding Bloem & Styling exposeren 17 en 18 mei hun werk in de Catharinakerk in Doetinchem. Bloem & Styling organiseert ieder jaar een expositie, dit jaar met het thema ‘All Around’.

Lees verder

Deze studentes runnen Shout OUT! in Doetinchem

Vijf creatieve en enthousiaste studentes van het AOC Oost runnen de pop-upstore Shout OUT! aan de Hamburgerstraat 67 in Doetinchem.

Lees verder

AOC Oost Twello eerste “Ecoschool” in Gelderland

Twello - In februari 2015 is AOC Oost locatie Twello gestart als deelnemer aan Eco-Schools. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met een internationaal Eco-keurmerk voor scholen.

Lees verder

Astrid Meijerink is 3de bij Nationale Skills in RAI

Astrid Meijerink is bij de landelijke finales in het RAI-complex in Amsterdam derde geworden bij de vakwedstrijden bloembinden.

Lees verder

Niet gamen, maar sporten!

AOC Oost heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat AOC Oost zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Dennis Timmer, projectleider, is trots op dit behaalde resultaat!

Lees verder

Timo en Stefan Nederlands Kampioen Tuinaanleg!

“Dit is toch niet normaal. We gaan gewoon naar Abu Dhabi.” is de eerste reactie van Timo Kruize als de uitslag bekend is gemaakt. De studenten van de opleiding Groene ruimte, Timo Kruize en Stefan Schoolderman hebben meegedaan aan de finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch.

Lees verder

Gezamenlijk aanbod keuzedelen AOC Oost en AOC Groene Welle

AOC Oost en AOC Groene Welle gingen net zoals andere scholen aan de slag met het samenstellen van hun aanbod, zodat er in februari 2017 een mooie verzameling keuzedelen te kiezen is voor studenten.

Lees verder

Muiswerk online

In Twello wordt intensief gebruik gemaakt van Muiswerk Online, als gereedschap om taal- en rekenvaardigheden te meten én te oefenen. De docent maakt echter wel het verschil, maar met de integrale oplossing van oefenen en remediëren binnen Muiswerk Online wordt deze taak duidelijk inzichtelijker en makkelijker.

Lees verder

Timo Kruize en Stefan Schoolderman winnen kwalificatieronde Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

Op vier plaatsen in Nederland vonden afgelopen weken de kwalificatieronden voor de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Studenten van de opleiding Groene ruimte Timo Kruize uit Almelo en Stefan Schoolderman uit Enschede werden afgelopen zaterdag eerste bij de wedstrijd in Nijmegen. Zij hebben zich daarmee gekwalificeerd voor de finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg welke plaats vindt tijdens 'TuinIdee' 16 t/m 18 februari 2017 in den Bosch.

Lees verder

Spannende eerste studentenwedstrijd AOC Oost Paardenhouderij

Tegen het decor van de maneges Het Twentsche Veld en De Twentse Marke vonden vrijdag de eerste vakwedstrijden Paardenhouderij plaats. Vijftig studenten van AOC Oost streden in 10 teams om de eer.

Lees verder

Training Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL)

Sinds 2013 organiseert Groeipunt samen met CUMELA, in goede onderlinge samenwerking met alle groene mbo opleidingen in Overijssel, de VOMOL dagen in de gehele provincie! Samen verzorgen we de trainingen Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL) voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Overijssel.

Lees verder

Reünie Enschede 2017

Het voormalige Streekcentrum voor Tuinbouwonderwijs, AOC Twente en het huidige AOC Oost locatie Enschede vieren in 2017 het 90 jarig bestaan.

Lees verder