Nieuws

Nieuws Overzicht

Filter mogelijkheden:
Leergebieden
Locatie

518 zonnepanelen in Twello

Op het dak van AOC Oost Twello kunnen 518 zonnepanelen neergelegd worden. Daar kunnen we samen voor zorgen. De zonnepanelen zijn opgesplist in ZonneDelen van 25 euro. Zodat iedereen mee kan doen. Doe ook mee met Zonnedak AOC en profiteer jarenlang van de zonne-energie van dit dak! (Al 90 voorinschrijvers genoteerd!)

Lees verder

Koning opent mbo-jaar 2018-2019

Zijne Majesteit de Koning opende op maandag 27 augustus in Tilburg het mbo-jaar 2018-2019. Het is voor het eerst dat het nieuwe studiejaar van het mbo met een officiële bijeenkomst wordt ingeluid. De mbo-scholen, verenigd in de MBO Raad, starten hiermee een nieuwe traditie om voor iedereen zichtbaar te maken waar het mbo voor staat.

Lees verder

Urban Oasis van Nico Wissing op DRU Industriepark

Nico Wissing heeft zich er vier jaar voor ingespannen. Nu is het zover: zijn concept voor een Stadspark 2.0 krijgt in de Achterhoek gestalte. Het prototype van dit revolutionaire ontwerp komt op het DRU Industriepark. Er verrijst daar in de tweede helft van 2019 een innovatief stadspark, een ‘oase’ waar natuur, kunst en techniek samenkomen. Ruim twintig veelal Achterhoekse bedrijven en diverse opleidings- en kennisinstituten werken samen om de droom van Wissing waar te maken, zoals TU Delft, hogeschool Van Hall Larenstein, Graafschap College en AOC Oost.

Lees verder

AOC Oost Twello gaat voor zonnepanelen. Doet u mee?

Bij AOC Oost locatie Twello staat duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel. Het Eco-team van de school (bestaande uit leerlingen) heeft aangegeven dat het jammer is dat het grote dak niet gebruikt wordt voor zonnepanelen.

Lees verder

Watertappunt bij AOC Oost in gebruik genomen

Wethouder Anjo Bosman heeft afgelopen week samen met leerlingen van het AOC Oost in Borculo het watertappunt in gebruik genomen. Het watertappunt behoort tot het project ‘Join the Pipe’ waar het AOC aan deelneemt.

Lees verder

Leerlingen AOC Oost helpen in Doepark De Hagen

Afgelopen vrijdag is Alfred Leideman met leerlingen keuzevak ‘werken in Tuin & Landschap’ werkzaam geweest in het Doepark Almelo waar Hoveniersbedrijf De Tuinen van Geerdink een Natuurlijke Speelplaats aanlegt

Lees verder

Jeffrey Masselink haalt goud en zilver bij de Special Olympics

Jeffrey Masselink (met een vorm van autisme, PPD-NOS) heeft bij de Special Olympics in de Achterhoek, maar liefst 3 gouden en 2 zilveren medailles heeft gewonnen! Jeffrey volgt de opleiding Dierverzorging bij AOC Oost in Doetinchem.

Lees verder

Buitenland excursie Tsjechië voor de leerlingen van de groengrondinfra opleiding uit Doetinchem

De loonwerk (Groengrondinfra) en groen opleidingen uit Doetinchem gaat al vele jaren op buitenland excursie naar Tsjechië. Zo ook dit jaar, we zijn vertrokken op zondag 8 april vanuit Doetinchem richting het zuiden van Tsjechië. We verblijven in Slavkov, een dorpje in de buurt van Cesky Krumlov en het Lipnomeer. De contacten hiermee zijn lang geleden ontstaan, doordat een van onze loonbedrijven, uit de Achterhoek, participeert in een landbouwbedrijf aldaar.

Lees verder

Oud-student Robin Haakmat ontwikkelt Vega Biefstuk. Een wereldprimeur!

Robin Haakmat is na de opleiding voedingsmiddelen technologie niveau 4 aan de slag gegaan bij Vivera in Holten als product ontwikkelaar. Na een lang ontwikkelproces is het hem gelukt om samen met collega's de perfecte vega biefstuk te ontwikkelen en dat mag de hele wereld zien.

Lees verder

Show AOC Oost Bloem & styling in Doetinchem

Studenten van de mbo-opleiding Bloem & Styling van het AOC Oost showen woensdag 16 mei hun werk in de Catharinakerk in Doetinchem. Het thema van dit jaar is Framed.

Lees verder

Leerlingen van klas 2 AOC Oost locatie Enschede lopen 5 kilometer tijdens de Enschede Marathon

Zondag 22 april 2018 liepen de leerlingen uit klas 2 maarliefst 5 kilometer tijdens de Enschede Marathon en dat was een groot succes!

Lees verder

Kies je voor een vette hap of een gezonde snack!

Jongeren geven veel geld uit aan snoep, fastfood, chips of andere snacks. Even voordat ze naar school gaan nog langs de supermarkt of in de pauze naar het tankstation. En dan gaan ze natuurlijk niet voor een gezonde snack.

Lees verder

Het geheim van groene vmbo-scholen

Heb je het gezien, de reportage die Jeugdjournaal maakte over het vmbo-groen? Ze waren op bezoek bij AOC Oost in Twello, de snelst groeiende vmbo-groen school in Nederland. Het is een ontzettend leuk filmpje geworden, met de leerlingen in de hoofdrol.

Lees verder

Vintage & Nu

Mbo-studenten Bloem & Styling exposeren op woensdag 25 april a.s. hun werk in het Stadslab op het Indië terrein in Almelo.

Lees verder

Ondernemers in de dop komen met dit geniale product in Doetinchem

Soms komen er nieuwe producten op de markt waarvan je denkt: dat dit nog niet eerder is bedacht! Pepijn, Jesse, Joep, Koen, Mellany en Jessica van het AOC Oost in Doetinchem kwamen met zo’n geniaal product: de Desk Organizer. Zo’n Desk Organizer zal op de rommelige bureaus op de redactie niet misstaan. Het product biedt ruimte voor je smartphone, autosleutels, pennen en notitieblok. Simpel, maar handig! En je bureau blijft lekker netjes.

Lees verder

Wat doen al die pop-up stores ineens in Doetinchem?

Begin van deze week gingen we op de koffie bij de dames van Simply Different, een paar dagen later namen we een kijkje bij Pup-Op en nóg een dag later ontdekten we een persbericht over de nieuwe winkel Boek en Meer. Al snel blijkt dat al deze winkels één ding gemeen hebben: het zijn allemaal leerlingen van het AOC Oost.

Lees verder

Dinsdag 27 maart informatiebijeenkomst Dierenartsassistent paraveterinair en Dierverzorging

Op dinsdag 27 maart 2018 is er van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst voor nieuwe studenten over de opleidingen Dierenartsassistent paraveterinair en Dierverzorging. Deze bijeenkomst wordt gehouden op de locatie Twello, Meester Zwiersweg 4, 7391 HD Twello.

Lees verder

Lauren Spikkert is eerste Nederlands kampioen ooit.

Lauren Spikkert is vrijdag tijdens Skills The Finals in Zwolle, de Nederlandse kampioenschappen voor beroepen, Nederlands kampioen in de categorie Medewerker Paardensport en –houderij geworden.

Lees verder

Tjitske en Kim behalen goud en zilver bij paraveterinair

Afgelopen weekend heeft Skills The Finals in Zwolle, de Nederlandse kampioenschappen voor beroepen plaatsgevonden. Na twee dagen van enorme inspanning hebben Tjitske van der Meer uit Doetinchem en Kim Godschalk uit Zevenaar zaterdag de gouden en zilveren medaille gewonnen in de categorie paraveterinair.

Lees verder

Leraren en schoolleiders uit de startblokken voor nieuw curriculum

Op 8 maart zijn in Amersfoort ruim 400 mensen uit het primair en voortgezet onderwijs bij elkaar gekomen voor de aftrap van Curriculum.nu. In dit traject buigen het komend jaar 125 leraren, 18 schoolleiders en ruim 80 scholen zich over de vraag wat alle leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs moeten leren om goed voorbereid aan hun toekomst te beginnen. Dit gebeurt in teams voor negen leergebieden. De startdag, waar ook minister Slob bij aanwezig was, stond onder andere in het teken van de eerste kennismaking tussen de ontwikkelteams en ontwikkelscholen per leergebied.

Lees verder

Nieuwe mbo-opleidingen naar Deventer

Vanaf 1 augustus starten AOC Oost en de Groene Welle met twee mbo-opleidingen in Deventer. Het gaat om Dierverzorging (niveau 3 en 4) en Dierenartsassistent paraveterinair (niveau 4). De opleidingen worden gevestigd aan de Snipperlingsdijk in een deel van het pand van de SVB.

Lees verder

We mogen deze 2 alpaca's verwelkomen op school!

We mogen deze 2 alpaca's verwelkomen op school (locatie Enschede)! Ze komen van een zorgboerderij waar de hulpboeren met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking al veel met hen werken waardoor ze tam zijn. Wie weet er leuke namen voor de beide alpaca's?

Lees verder

Leerlingen op ‘tour’ naar diverse bedrijven in de regio

Op dinsdag 20 februari 2018 zijn onze leerlingen van klas 2 locatie Twello, op ‘tour’ geweest naar diverse bedrijven in de regio die te maken hebben met groen/techniek/voeding/zorg. Zo hebben ze bijvoorbeeld een alcoholvrije cocktail gebrouwen bij El Popo, een metalen sleutelhanger gemaakt op de Technicampus, een uitgebreide rondleiding gehad bij de Intratuin en diverse leerzame opdrachten gedaan bij de JP van den Bent stichting.

Lees verder

Tweede plaats voor Peter te Brake en Lasse Buijvoets bij Nederlandse Kampioenschappen Tuinaanleg

Niet alleen in Zuid-Korea werden zaterdag 24 februari gouden, zilveren en bronzen medailles uitgereikt. Dit gebeurde ook in de Brabanthallen in den Bosch tijdens de beurs TuinIdee.

Lees verder

Leerlingen van AOC Almelo ontwikkelen gezonde snacks

Hoe krijg je studenten aan de gezonde snack? Heel simpel, door ze zelf de lekkernijen te laten ontwikkelen. Derdejaarsleerlingen van AOC Oost in Almelo zijn de afgelopen weken bezig geweest met deze smakelijke opdracht. Vandaag presenteerden zij de snacks tijdens een proeverij.

Lees verder

Mbo-opleidingen dierverzorging en paraveterinair van Twello naar Deventer

Vanaf 1 augustus 2018 zullen de mbo-opleidingen Dierverzorging niveau 3 en 4 en Dierenartsassistent paraveterinair niveau 4 vanuit Twello worden verplaatst naar Deventer. In Deventer hebben we een prachtige centrale opleidingslocatie gevonden.

Lees verder

Performance Factory geeft leerlingen AOC Enschede kijkje in de keuken

Enschede - De Performance Factory en AOC Oost Enschede zijn onlangs een unieke samenwerking aangegaan. Talentontwikkeling is het sleutelwoord dat hen samenbrengt. De Performance Factory geeft leerlingen die het vak Verwerking Agrarische Producten volgen de gelegenheid om mee te doen aan kookworkshops en kennis op te doen bij diverse ondernemers in de Performance Factory. Hiermee brengt het AOC haar studenten in verbinding met de stad en krijgen zij een goed beeld van hun toekomstige beroepspraktijk.

Lees verder

Succesvolle open dag AOC Oost trekt bijna 2200 bezoekers

Tal van AOC Oost leerlingen van het VMBO en Het Groene Lyceum (HGL) helpen tijdens deze jaarlijkse open dag. Eerstejaars Jo Seegers en Lotte Huurneman van Het Groene Lyceum zijn één van de presentatieduo’s. Op het digitale schoolbord wordt helder uitgelegd waarom Het Groene Lyceum voor leerlingen met een Havo-advies een goede keuze is. Samengevat: zelfstandig in een digitale leeromgeving met een combinatie van praktijk en theorie in zes jaar je GL/TL en MBO niv. 4 diploma halen.

Lees verder

Open dagen AOC Oost Twello

Twello- Het Agrarisch Opleidings Centrum Twello, met een afdeling vmbo en mbo organiseert weer 'open dagen' . De bezoekdagen voor de nieuwe leerlingen, studenten en hun ouders zijn vrijdag 26 januari van 15.30 - 20.30 uur en zaterdag 27 januari van 10.00 tot 12.30 uur. De school bevindt zich achter het gemeentehuis in Twello aan de Meester Zwiersweg 4

Lees verder

Rustige wijze van werken bezorgt tuinmannen AOC Oost winst

Peter te Brake uit Eibergen en Lasse Buijvoets uit De Lutte, studenten van de opleiding Tuin & landschap aan het AOC Oost in Enschede, hebben donderdag de kwalificatieronde Nationale Wedstrijd Tuinaanleg gewonnen tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Ze mogen nu naar de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg, die plaatsvindt tijdens TuinIdee, eind februari in Den Bosch.

Lees verder

Jonge fietser door de sneeuw is volgens lezers mooiste Stentor-foto van 2017

Ben jij/ken jij deze kanjer die op maandag 11 december rond 16.30/17.00 uur vanuit Twello onderweg was naar Deventer?

Lees verder

Trekkerdag 2017

Op 22 december was de nationale trekkerdag van het AOC Oost te Doetinchem. Het is de laatste lesdag van het jaar.

Lees verder

AOC Oost-leerlingen maken kerstbomen van kringloopmaterialen

Leerlingen van AOC Oost hebben allerlei verschillende alternatieve kerstbomen ontworpen.Vanaf 14 december zijn deze kerstbomen te bewonderen aan de Grotestraat 33 te Almelo.

Lees verder

Mooie opbrengst bloembollenverkoop AOC Oost Twello

De leerlingen uit de 1e klas hebben enorm hun best gedaan om zoveel mogelijk bloembollen te verkopen

Lees verder

Studenten AOC Oost mbo Doetinchem werken in de tuinen van Huis Bergh

Tweedejaars studenten van de mbo-opleiding Tuin en landschap van AOC Oost te Doetinchem doen praktijkervaring op in de historische tuin van kasteel Huis Bergh.

Lees verder

Anne (17) waarschuwt fietsende schooljeugd voor gevaren landbouwverkeer

Anne Maassen (17) uit Diepenheim rijdt op de trekker. Een voertuig dat risico's met zich meebrengt. Want in de cabine hoor je nauwelijks geluiden van buiten en in de spiegels zie je niet alles dat zich naast en achter de trekker afspeelt. Dat wil ze uitleggen aan basisschoolleerlingen, om het aantal ongelukken terug te dringen.

Lees verder

Taart eten met CvB als aftrap van de JOB monitor

De studentenraad heeft vanochtend, samen met het College van Bestuur een heerlijke taart gegeten ter ere van het 10-jarig bestaan van #JOBMONITOR. Dit moment werd aangegrepen als startsein van de JOB-monitor 2017.

Lees verder

AOC Oost locatie Twello slechts 27% restafval

Onderzoek wijst uit dat AOC Oost, locatie Twello goed bezig is met afvalmanagement.

Lees verder

AOC Oost, locatie Twello start in augustus 2018 met 'Het Groene Lyceum'

De locaties Doetinchem en Almelo van AOC Oost hebben al een aantal jaren een Toproute voor leerlingen die qua niveau de havo aankunnen, Het Groene Lyceum. Nu start de locatie in Twello ook met deze route met ingang van september 2018. De route gaat van start wanneer zich tenminste twintig leerlingen hiervoor aanmelden.

Lees verder

Bussendagen AOC Oost Enschede groot succes

Op 22, 23 en 24 november waren ‘de bussendagen’ bij AOC Oost locatie Enschede en ook dit jaar was dat een groot succes.

Lees verder

Ruim 900 basisschoolleerlingen bezoeken Groenproefdagen AOC Oost

Een escaperoom op school? Tijdens de drie Groenproefdagen van AOC Oost was de pikdonkere ruimte een groot succes. De escaperoom was een onderdeel van de workshop die tweedejaars leerlingen van Het Groene Lyceum gaven.

Lees verder

AOC Oost verwerkt digitale vaardigheden in vaklessen

Al enige jaren timmert onze school aan de weg om digitale middelen binnen de vmbo-lessen als hulpmiddel te gebruiken; denk hierbij ICT en het nieuwe Beroepsgerichte Programma. In het kader van ‘De week van de digitalisering’ heeft de NOS leerlingen en Lyanca ten Donkelaar geïnterviewd.

Lees verder

Klimaatverandering in de Achterhoek? 'Hier is het wél groen'

DOETINCHEM - Moeten wij door de klimaatverandering ook anders omgaan met onze tuinen en het openbaar groen? Studenten van AOC Oost en Van Hall Larenstein kregen maandag tijdens een excursie door de Achterhoek verschillende antwoorden hierop.

Lees verder

Samen met AOC Oost worden rotondes in Almelo geadopteerd

AOC-studenten helpen bedrijven bij het onderhoud van de rotondes. In ruil voor deze samenwerking en een bedrag kunnen zij een reclame-uiting of een kunstobject plaatsen.

Lees verder

17de plaats voor Timo en Stefan

Timo en Stefan behaalden de 17de plaats, een super mooie prestatie. Van harte gefeliciteerd heren en natuurlijk ook de felicitaties voor de coaches. Wij zijn trots op jullie!

Lees verder

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.