Nieuws

In de praktijk van vandaag bouwen we aan de groene wereld van morgen!

Doe je mee?

Nieuws Overzicht

Filter mogelijkheden:
Leergebieden
Locatie
Kenmerken

Timo en Stefan Nederlands Kampioen Tuinaanleg!

“Dit is toch niet normaal. We gaan gewoon naar Abu Dhabi.” is de eerste reactie van Timo Kruize als de uitslag bekend is gemaakt. De studenten van de opleiding Groene ruimte, Timo Kruize en Stefan Schoolderman hebben meegedaan aan de finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch.

Lees verder

6 t/m 17 februari 2017: Week van de Procestechniek en Levensmiddelenindustrie

Overijssel doet dit jaar mee aan de Week van de Procestechniek in combinatie met de Week van de Levensmiddelenindustrie. De proces- en levensmiddelenindustrie is in Oost-Nederland een groeiende en bloeiende sector en heel belangrijk voor de economie in Twente, de Achterhoek, regio Deventer en de regio Zwolle.

Lees verder

Muiswerk online

In Twello wordt intensief gebruik gemaakt van Muiswerk Online, als gereedschap om taal- en rekenvaardigheden te meten én te oefenen. De docent maakt echter wel het verschil, maar met de integrale oplossing van oefenen en remediëren binnen Muiswerk Online wordt deze taak duidelijk inzichtelijker en makkelijker.

Lees verder

Studenten AOC Oost starten hondenwasstraat Furfection

Zeven studenten van de opleiding management dierverzorging niveau-4 van het AOC Oost in Doetinchem zijn in het kader van de examenopdracht jong ondernemen gestart met de hondenwasstraat Furfection. De studenten starten een eigen onderneming en proberen deze in drie maanden winstgevend te maken.

Lees verder

Training Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL)

Sinds 2013 organiseert Groeipunt samen met CUMELA, in goede onderlinge samenwerking met alle groene MBO opleidingen in Overijssel, de VOMOL dagen in de gehele provincie! Samen verzorgen we de trainingen Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL) voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Overijssel.

Lees verder

Reünie Enschede 2017

Het voormalige Streekcentrum voor Tuinbouwonderwijs, AOC Twente en het huidige AOC Oost locatie Enschede vieren in 2017 het 90 jarig bestaan.

Lees verder