Nieuws

Nieuws Overzicht

Filter mogelijkheden:
Leergebieden
Locatie

Kenniswerkplaats Achterhoek organiseert studiedag voor docenten veehouderij op KTC De Marke

De Kenniswerkplaats Achterhoek (KWPA) heeft 4 juli j.l. samen met 4Groen, ForFarmers en KTC De Marke een ‘Melkers van Morgen’ studiedag georganiseerd speciaal voor docenten veehouderij.

Lees verder

Branchevereniging VHG reikt eerste excellentie-certificaten uit

Branchevereniging VHG heeft op dinsdag 11 juli de eerste Excellentie-certificaten uitgereikt.

Lees verder

Het wappert groene vlaggen bij AOC's

Ook AOC Oost neemt deel aan het Eco-Schoolsprogramma. Locatie Twello heeft inmiddels de groene vlag behaald.

Lees verder

Timo Kruize en Stefan Schoolderman trainen voor Worldskills in Abu Dhabi

Om de twee jaar worden de internationale beroepenwedstrijden WorldSkills georganiseerd. Nederlands hovenierskampioenen Timo en Stefan zijn volop in training en gaan voor goud!

Lees verder

AOC Oost Borculo 100% geslaagd!

Dit jaar hebben 83 leerlingen van de locatie Borculo examen gedaan en... alle leerlingen zijn in één keer geslaagd. In Borculo is vaker een 100% score behaald, maar nog nooit na het eerste tijdvak. Geen enkele leerling hoeft te herkansen!

Lees verder

Studenten Paardenhouderij knallen op het Nationaal scholenconcours bij het KNHS-centrum te Ermelo.

Afgelopen donderdag, 8 juni 2017 was de dag voor studenten paardenhouderij om zich te meten met alle andere hippische mbo- en hbo-opleidingen, tijdens het scholenconcours op het KNHS-terrein in Ermelo.

Lees verder

Timo Kruize en Stefan Schoolderman trainen bij de Restauratiefair te Hengelo

De voorbereidingen voor de WorldSkills Abu Dhabi zijn gestart!

Lees verder

Glenn IJsseldijk wint hoofdprijs De Weddenschap

Binnen dit nationale leesbevorderingsproject gaan jongeren de uitdaging aan om minimaal drie boeken te lezen in een half jaar.

Lees verder

Met een grote reünie vierde het AOC Oost op 30 juni het 90-jarig bestaan.

De vroegere Landbouwschool is springlevend. De toestroom van leerlingen is zo groot, dat de school op zoek is naar een extra locatie.

Lees verder

Kom van die bank af en ga sporten!

Gezond leven kan op allerlei manieren en bewegen is daarbij erg belangrijk. Dat vindt AOC Oost ook en daarom heeft de school in Almelo haar vmbo-leerlingen uitgedaagd om mee te doen aan de Twenterandrun op 2 juni.

Lees verder

Deze studentes runnen Shout OUT! in Doetinchem

Vijf creatieve en enthousiaste studentes van het AOC Oost runnen de pop-upstore Shout OUT! aan de Hamburgerstraat 67 in Doetinchem.

Lees verder

AOC Oost Twello eerste “Ecoschool” in Gelderland

Twello - In februari 2015 is AOC Oost locatie Twello gestart als deelnemer aan Eco-Schools. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met een internationaal Eco-keurmerk voor scholen.

Lees verder

Niet gamen, maar sporten!

AOC Oost heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat AOC Oost zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Dennis Timmer, projectleider, is trots op dit behaalde resultaat!

Lees verder

Timo en Stefan Nederlands Kampioen Tuinaanleg!

“Dit is toch niet normaal. We gaan gewoon naar Abu Dhabi.” is de eerste reactie van Timo Kruize als de uitslag bekend is gemaakt. De studenten van de opleiding Groene ruimte, Timo Kruize en Stefan Schoolderman hebben meegedaan aan de finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch.

Lees verder

Gezamenlijk aanbod keuzedelen AOC Oost en AOC Groene Welle

AOC Oost en AOC Groene Welle gingen net zoals andere scholen aan de slag met het samenstellen van hun aanbod, zodat er in februari 2017 een mooie verzameling keuzedelen te kiezen is voor studenten.

Lees verder

Muiswerk online

In Twello wordt intensief gebruik gemaakt van Muiswerk Online, als gereedschap om taal- en rekenvaardigheden te meten én te oefenen. De docent maakt echter wel het verschil, maar met de integrale oplossing van oefenen en remediëren binnen Muiswerk Online wordt deze taak duidelijk inzichtelijker en makkelijker.

Lees verder

Timo Kruize en Stefan Schoolderman winnen kwalificatieronde Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

Op vier plaatsen in Nederland vonden afgelopen weken de kwalificatieronden voor de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Studenten van de opleiding Groene ruimte Timo Kruize uit Almelo en Stefan Schoolderman uit Enschede werden afgelopen zaterdag eerste bij de wedstrijd in Nijmegen. Zij hebben zich daarmee gekwalificeerd voor de finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg welke plaats vindt tijdens 'TuinIdee' 16 t/m 18 februari 2017 in den Bosch.

Lees verder

Spannende eerste studentenwedstrijd AOC Oost Paardenhouderij

Tegen het decor van de maneges Het Twentsche Veld en De Twentse Marke vonden vrijdag de eerste vakwedstrijden Paardenhouderij plaats. Vijftig studenten van AOC Oost streden in 10 teams om de eer.

Lees verder

Training Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL)

Sinds 2013 organiseert Groeipunt samen met CUMELA, in goede onderlinge samenwerking met alle groene mbo opleidingen in Overijssel, de VOMOL dagen in de gehele provincie! Samen verzorgen we de trainingen Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL) voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Overijssel.

Lees verder