AOC Oost-leerlingen maken kerstbomen van kringloopmaterialen

Almelo

12-12-2017

Nog een week en dan moeten ze hun alternatieve kerstbomen presenteren, 26 eerstejaars leerlingen maken in opdracht van de Pop-Up Smaak Etalage kerstbomen van natuurlijke en afvalmaterialen. Op deze woensdagmorgen werken Sjoerd en Jelle hard aan hun wensboom, 'in deze wensboom kunnen mensen straks hun wens voor 2018 ophangen.'

Anne, Imke-Marijn en Jet maken een extravagante kerstboomjurk. Jet kwam op het idee door een foto op Pinterest. 'Bij de eerste brainstorm waren Anne en Imke-Marijn ziek en toen heb ik op Pinterest gekeken om inspiratie op te doen. Zowel Anne en Imke-Marijn werden enthousiast van de kerstboomjurk,' aldus Jet.

De 26 leerlingen hebben allerlei verschillende alternatieve kerstbomen ontworpen. Met deze kerstbomen laten de leerlingen van AOC Oost zien dat je ook van andere materialen een kerstboom kunt maken. 'Als je bedenkt dat er jaarlijks in Nederland zo'n 2,8 miljoen kerstbomen worden verkocht, dan is het toch mooi als leerlingen ervaren dat het maken van een eigen kerstboom veel leuker is,' vertelt Eric van Veluwen van de Pop-Up Smaak Etalage. Vanaf 14 december zijn de alternatieve kerstbomen te bewonderen aan de Grotestraat 33.

Voor de leerlingen van het Groene Lyceum is dit hun tweede praktijkopdracht, ze maken de kerstbomen in groepjes. De groepen zijn samengesteld door docenten Josja van der Zwart en Jorieke Dorrestijn, zij begeleiden de leerlingen. Maar het ontwerpen en uitvoeren moeten ze echt zelf doen. Sjoerd en Jelle willen nog naar het bos om daar nog hout te zoeken voor hun wensboom. 'Het hout uit het bos is een mooi contrast met het palethout, waarvan we de basis van onze kerstboom hebben gemaakt,' vertelt Sjoerd en Jelle vult aan 'bij dat hout kan je zo mooi de nerven zien.' De drie meiden krijgen van de docent bloemschikken dennentakken, 'we maken eerst nog een hoepel van kippengaas, daar kunnen de takken dan in'. Op uitnodiging van Eric van Veluwen is de hele klas begin november naar de Pop-Up geweest, waarbij ze uitleg kregen en inspiratie op konden doen voor hun ontwerp. 'Na deze introductie gingen de leerlingen diezelfde middag in het praktijklokaal aan de slag om een eerste 'moodboard' te maken,' aldus Josja van der Zwart. Het is een mooie samenwerking tussen het AOC en de Pop-Up. 'Op deze manier worden zowel het AOC als de Pop-Up Smaak Etalage meer zichtbaar,' vertelt Eric. Het belooft een bonte bedoeling te worden, benadrukken de leerlingen die zichtbaar plezier hebben in het maken van zo'n alternatieve kerstboom.

Bron: Almelo's weekblad

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.