Leerlingen op ‘tour’ naar diverse bedrijven in de regio

Op dinsdagmorgen om 9.15 uur kwam ik aanrijden bij de Intratuin in Twello en stonden hier al acht lieve meiden te wachten in de kou! Helaas, ging de Intratuin pas 9.30 uur open en diende we nog even buiten te wachten. Vervolgens kregen wij van meneer Jongbloets een rondleiding en kwamen de meiden er al snel achter, dat Intratuin niet alleen maar Kerst of planten was. Meneer Jongbloets had het over koppelverkoop, ideeën creëren voor klanten en waarom er nu eigenlijk kousen werden verkocht. Maar ook dat je eventueel later inkoper, internetbeheerder, bloemist of zelfs stylist kon worden bij de Intratuin. Zo ging er ineens een wereld open voor de meiden!  

Na afscheid te hebben genomen van Intratuin Twello, gingen de meiden op de fiets naar het volgende adres. Namelijk de Kruidentuin eveneens in Twello. Maar voordat we hier van start gingen, mochten we even heerlijk gebruik maken van het restaurant met warme thee en een bus vol koekjes. En natuurlijk onze eigen lekkernijen die door thuis waren meegegeven, dit was een ware welkom! Vervolgens kregen we van Stefano (een cliënt van de Kruidentuin) een bijzondere en leuke rondleiding. De meiden waren helemaal stil en zagen wel heel veel mogelijkheden bij dit bedrijf. Het was immers niet alleen weer planten, maar ook activiteitenbegeleider, keukenhoofd en een heuse winkel met kaarsen en cadeaus kunnen runnen met de cliënten.

Vervolgens namens we weer afscheid en gingen de meiden weer op de fiets naar het volgende deelnemende bedrijf. Dit was Schoneveld Breeding ook uit Twello. Eenmaal hier aangekomen kregen we wederom een heel warm onthaal met luxe koeken en zelfs dubbelfriss als dorstlesser. De meneer vertelde ons in een PowerPoint en film waar dit bedrijf voor stond en wat je er zoal kon doen. Ook hier weer heel veel beroepen in dit bedrijf. Van inkoper tot teler en van plantendokter tot plantenkundige. Na de presentatie diende we een witte jas aan te trekken en onze handen in te smeren met alcohol. Vervolgens kregen we van twee hele lieve dames een demonstratie, waarbij we zelf ook veel mochten doen. Namelijk een cyclaam zaadje stekken, verspenen en vervolgens het bekende verhaal over de meeldraden, de stampers en het bestuiven. Kortom zeer interessant voor de dames! Na de drukke ochtend en kleine middag zijn de lieve acht meiden weer richting huis gegaan en is de juf ontzettend trots op ze!

Verslag docent

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.