Nieuwe mbo-opleidingen naar Deventer

Vanaf 1 augustus starten AOC Oost en de Groene Welle met twee mbo-opleidingen in Deventer. Het gaat om Dierverzorging (niveau 3 en 4) en Dierenartsassistent paraveterinair (niveau 4). De opleidingen worden gevestigd aan de Snipperlingsdijk in een deel van het pand van de SVB.

Voorzitter van het college van bestuur van De Groene Welle, René van der Kuilenburg: “Met deze plek in Deventer hebben we een mooie, centraal gelegen opleidingslocatie gevonden. Het past in de omgeving daar waar ook andere opleidingen zitten en is op loopafstand van het station.”

Wethouder onderwijs Frits Rorink: “De komst van deze opleidingen versterkt het al uitgebreide aanbod van opleidingen in Deventer. Daarnaast juich ik de samenwerking met de Ulebelt van harte toe.”  

Kor Braams, directeur de Ulebelt : “De samenwerking met de opleidingen dierverzorging is een echte win-win situatie. Het past prima bij datgene waar de Ulebelt sterk in is: de combinatie van educatie, dier en milieu.”

Snipperlingsdijk
In het gebouw van de SVB krijgen de opleidingen een vleugel op de benedenverdieping. Het ligt in het centrum van Deventer, tegenover de gebouwen van Saxion en Aventus en op loopafstand van het centraal station.

Ulebelt
Voor praktijklessen Dierverzorging wordt samengewerkt met de Ulebelt, kinderboerderij en milieueducatiecentrum. Vanaf januari worden daar al praktijklessen verzorgd voor studenten uit Twello. Na de zomervakantie gaan studenten Dierverzorging vier dagdelen per week hier ervaring opdoen met het verzorgen van dieren en het ontvangen van bezoekers.

Op de foto vlnr: wethouder Frits Rorink, Kor Braams Ulebelt, René van der Kuilenburg De Groene Welle, Dick van der Meijden AOC Oost.

Aanmelden opleiding dierverzorging niveau 3 Deventer

Aanmelden opleiding dierverzorging niveau 4 Deventer

Aanmelden Paraveterinair Deventer

 

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.