Locatie Doetinchem

De leerlingen worden voorbereid op het mbo en deelname aan de maatschappij, waarbij levenslang kunnen leren van essentieel belang is. Speerpunten ‘Boeien en Binden’, ‘Opleiden en Uitdagen’ vragen om een krachtige leeromgeving voor onze leerlingen. Jongeren van nu leren anders dan jongeren van vroeger, ze leren meer spelend en niet meer alleen binnen de muren van het schoolgebouw, maar ook via de virtuele onderwijswereld.

Deze onderwijslocatie heeft als uitgangspunt, dat de ondersteuning van de leerlingen binnen de klas plaatsvindt. Daarbij staan de onderwijsbehoeften van de leerling centraal. Docenten sluiten hier - door een passende instructie en didactiek - zoveel mogelijk op aan. Daarnaast worden docenten/mentoren hierin ondersteund door een teamondersteuner en voor een leerling die ondanks deze ondersteuning dreigt vast te lopen, is er de mogelijkheid voor een Traject Op Maat. In dit traject staat de leerling centraal en wordt gewerkt, samen met alle betrokkenen, aan persoonlijke doelen om een verandering te bewerkstelligen. 

 

VMBO Doetinchem

Op onze school voel je je snel ’thuis': het is een veilige wereld waarin je jezelf kunt zijn en iedereen elkaar kent.
We bieden kwalitatief goed onderwijs en hebben binnen en buiten de school de beschikking over moderne en leuke praktijkruimtes. Dierverblijven, keukens, tuinen en techniek-lokalen: bij ons leer je door zélf te ontdekken, te doen en te ervaren.

Bereikbaarheid
Onze school is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De school ligt op 10 minuten lopen van het bus- en treinstation.

Meer informatie vmbo Doetinchem

MBO Doetinchem

Houd jij van alles wat met groen te maken heeft? Vind jij dieren ook zo geweldig, geniet je van de natuur of heb je een passie voor voeding en wil je daar je beroep van maken? Dan zijn onze mbo-opleidingen voor jou misschien wel de juiste keuze.

Met onze mbo-opleidingen ben jij klaar voor een uitdagend beroep in de groene sector!

Meer informatie mbo

Het Groene Lyceum Doetinchem

De Toproute van AOC Oost

Kun je na de basisschool de havo aan? Dan biedt Het Groene Lyceum een ondernemende, onderzoekende en doorlopende leerlijn gericht op doorstroom naar het hbo. Net als op het vmbo-groen leer je ook op Het Groene Lyceum veel in de praktijk. We verwachten veel zelfstandigheid: je neemt zelf de regie en zoekt dingen uit. Je neemt initiatief en durft beslissingen te nemen. Dat klinkt pittig, maar je hebt een eigen coach die je daarbij helpt. Na zes jaar hard werken en met de juiste inzet, kun je doorstromen naar het hbo. 

Meer informatie Het Groene Lyceum Doetinchem

Eco-Schools

Op naar de groene vlag!

Eco-schools is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen en AOC Oost locatie Doetinchem zet zich ook in voor duurzame bewustwording en gedragsverandering.

Student-led change: Leerlingen vormen de kern van het proces. Daarom is er in schooljaar 2017/2018 een nieuw Eco-team gevormd. Zij gaan aan de slag met het Zevenstappenplan om op die manier de hele school mee te laten werken aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

In april 2018 hopen we het bronzen certificaat te behalen.

Door deze link naar de website van Eco-schools AOC Oost Doetinchem houden we jullie op de hoogte van de stappen die we zetten en van allerlei nieuwtjes en wetenswaardigheden.

Veel leesplezier!

Contact

Wil je meer weten of zijn er vragen? Neem dan contact op met de locatie Doetinchem d.m.v. ons contactformulier.

Locatie vmbo Doetinchem
Gezellenlaan 14
7005 AZ Doetinchem
Postbus 479
7000 AL Doetinchem
t: 088 26 20 400
e: doetinchem@aoc-oost.nl

Locatie mbo Doetinchem
Gildenbroederslaan 3
7005 BM Doetinchem
t: 088 26 20 900
e: doetinchem@aoc-oost.nl

Contactformulier

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.