Nieuws

 

TWI als basis voor Lean (continu verbeteren)

 

Docenten van Groeipunt, onderdeel van AOC Oost en procesoperators van Bolletje hebben net voor de vakantieperiode een week lang een Job Instructions training gevolgd via het TWI Institute een officiële partner van het wereldwijde TWI Institute netwerk. Dit is het netwerk van wereldwijde erkende, ervaren en gedreven TWI-gecertificeerde trainers en Leanspecialisten, die de TWI-methoden volgens de originele standaard implementeren.

Training Within Industries (TWI) is een perfecte opstap naar het continu verbeteren van een productieproces. In de BBL-opleidingen en cursussen van Groeipunt worden medewerkers getraind m.b.v. verbetertechnieken als Kaizen, SMED en 5S. Basis voor deze verbetertechnieken is het vaststellen van een afwijking van de standaard. Juist deze standaardwerkwijze en de standaard-output van die handeling wordt d.m.v. TWI vastgesteld en middels TWI getraind.

Alle docenten en operators hebben gedurende de training diverse werkplekken geanalyseerd (in zgn. taakanalyses) en volgens de TWI-standaard beschreven. Zowel docenten als ook de operators waren zeer enthousiast over de nieuwe standaarden die zijn beschreven. Ook de bijzondere manier van trainen van de nieuwe standaarden leverde een medewerker op die direct op een werkplek inzetbaar is en foutloos de gevraagde standaard kon leveren.

Wilt u meer weten over de TWI-mogelijkheden voor uw proces neem dan contact op met Richard Langeslag, accountmanager Groeipunt, tel. 06-40937812

AOC Oost is Excellente school voor mbo Hoveniers

“Het AOC Oost is een van de eerste scholen die het certificaat Excellente School heeft mogen ontvangen van de Branchevereniging van Hoveniersbedrijven.

Lees verder

Timo en Stefan te zien bij TV Almelo

De beste mbo-hoveniers van Nederland komen van het AOC-Oost in Almelo en gaan naar Abu Dhabi. In oktober vertegenwoordigen ze ons land op de WorldSkills wedstrijden in de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees verder

VHG Excellent leerbedrijf

“Onderwijs maken doe je samen” dat is het moto waarin vijf hoveniersbedrijven afgelopen schooljaar i.s.m. branchevereniging VHG (Vereniging Hoveniers en Groenvoorzieners) zijn gestart om samen met de mbo-opleiding Tuin & landschap het onderwijs samen vorm te geven.

Lees verder

Training Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL)

Sinds 2013 organiseert Groeipunt samen met CUMELA, in goede onderlinge samenwerking met alle groene mbo opleidingen in Overijssel, de VOMOL dagen in de gehele provincie! Samen verzorgen we de trainingen Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL) voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Overijssel.

Lees verder