Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum, De Toproute naar het hbo!

De Toproute van AOC Oost
Kun je na de basisschool de havo aan? Dan biedt Het Groene Lyceum een ondernemende, onderzoekende en doorlopende leerlijn gericht op doorstroom naar het hbo. Net als op het vmbo-groen leer je ook op Het Groene Lyceum veel in de praktijk. We verwachten veel zelfstandigheid: je neemt zelf de regie en zoekt dingen uit. Je neemt initiatief en durft beslissingen te nemen. Dat klinkt pittig, maar je hebt een eigen coach die je daarbij helpt. Na zes jaar hard werken en met de juiste inzet, kun je doorstromen naar het hbo. 

Je kunt de leerweg "Het Groene Lyceum" volgen op de AOC Oost locaties Almelo en Doetinchem. M.i.v. schooljaar 2018-2019 start het Groene Lyceum ook in Twello.

Doorstroom hbo
Nu kiezen voor Het Groene Lyceum en straks voor het hbo is een slimme zet. De groene sector heeft veel toekomst: de agrofood- en tuinbouwsector zijn een van de belangrijkste motoren van de economie. Hier in Nederland, maar ook wereldwijd. Want de wereldbevolking groeit en daarmee ook het aantal monden om te voeden. Om effectief meer voedsel te produceren is kennis nodig en Nederland is daarin een van de toonaangevende landen. De economie heeft met name behoefte aan afstudeerders op hbo-niveau. Het Groene Lyceum sluit daar uitstekend op aan. 

Snel opleidingstraject
Je kunt na zes jaar Het Groene Lyceum naar bijna alle vormen van het hbo. Met een goede overstap en de juiste instelling ben je in de meeste gevallen nog maar drie of vier jaar met je hoger beroepsopleiding bezig. De inhoud en kwaliteit van je opgebouwde portfolio zijn daarbij van belang.

Toelating
Je bent als leerling(e) uit groep 8 toelaatbaar voor Het Groene Lyceum als je:

  • De havo aankunt;
  • Zelfstandig, sociaal vaardig en ondernemend bent;
  • Studeren prima vindt, en ook graag buitenschools wilt leren;
  • Iets met groen, voeding of milieu hebt of er denkt belangstelling voor te kunnen krijgen;
  • Geen meeloper bent;
  • Op een leuke manier 'eigenwijs' bent;
  • Hoge eisen stelt aan jezelf: je gaat ervoor!

 

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.