Het Groene Lyceum Twello

De Toproute van AOC Oost

Kun je na de basisschool de havo aan? Dan biedt Het Groene Lyceum een ondernemende, onderzoekende en doorlopende leerlijn gericht op doorstroom naar het hbo. Net als op het vmbo-groen leer je ook op Het Groene Lyceum veel in de praktijk. We verwachten veel zelfstandigheid: je neemt zelf de regie en zoekt dingen uit. Je neemt initiatief en durft beslissingen te nemen. Dat klinkt pittig, maar je hebt een eigen coach die je daarbij helpt. Na zes jaar hard werken en met de juiste inzet, kun je doorstromen naar het hbo.

Toelating

Je bent als leerling(e) uit groep 8 toelaatbaar voor het Groene Lyceum als je:

  • Een Cito-score hebt van 537 of hoger;
  • Zelfstandig, sociaal vaardig en ondernemend bent;
  • Studeren prima vindt, en ook graag buitenschools wilt leren;
  • Iets met groen, voeding of milieu hebt of er denkt belangstelling voor te kunnen krijgen;
  • Geen meeloper bent;
  • Op een leuke manier 'eigenwijs' bent;
  • Hoge eisen stelt aan jezelf: je gaat ervoor!

Opleidingsplan

De opleiding
Het Groene Lyceum is in 2008 gestart. Deze vorm van onderwijs is met name geschikt voor leerlingen met een havo-indicatie die behalve leren uit boeken op school ook praktisch bezig willen zijn. De leerlingen gaan versneld door de lesstof; dit biedt ruimte voor verrijking in de vorm van (deels buitenschoolse) projecten. Er wordt competentiegericht geleerd en veel gewerkt in een digitale leer-omgeving. Om het hoge studietempo en de benodigde vorderingen goed te begeleiden, heeft elke leerling een studiecoach. Na 6 jaar heeft de leerling de opleiding afgerond; het diploma van HGL (vmbo GL+ en mbo 4) biedt toegang tot een breed scala aan hbo-opleidingen. 

De Praktijk
Het meest bijzondere aan het Groene Lyceum is dat je veel buiten de school bent. Dat noemen we buitenschools leren. Het zijn activiteiten die buiten de school plaatsvinden. Buitenschools leren kan op verschillende manieren. 

Lees meer

Doorstroom hbo

Nu kiezen voor Het Groene Lyceum en straks voor het hbo is een slimme zet. De groene sector heeft veel toekomst: de agrofood- en tuinbouwsector zijn een van de belangrijkste motoren van de economie. Hier in Nederland, maar ook wereldwijd. Want de wereldbevolking groeit en daarmee ook het aantal monden om te voeden. Om effectief meer voedsel te produceren is kennis nodig en Nederland is daarin een van de toonaangevende landen. De economie heeft met name behoefte aan afstudeerders op hbo-niveau. Het Groene Lyceum sluit daar uitstekend op aan. 

Lees meer

Voor leerlingen

Ben je leerling op Het Groene Lyceum? Dan kun je hier inloggen naar de Leeromgeving

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.