Medewerker Bloem & styling

Iets voor jou? 

Passie voor bloemen, groene creaties en enthousiasme voor het bedrijf en de klanten waarvoor je mag werken. Jij wilt mooie boeketten maken en klanten verblijden met jouw prachtige bloemstukken. Hoe kun je een klant en een collega inspireren? Je helpt klanten, collega's en voelt je thuis in een winkel of tuincentrum.

Wat kan ik worden?

Als medewerker Bloem & styling werk je met name in bloemenspeciaalzaken of in de binderijafdeling van een tuincentrum. Je belangrijkste taak is het verzorgen en verkopen van bloemen en het maken van handgebonden boeketten en ander bloemwerk, zoals rouwarrangementen, bruidsboeketten, corsages, plantenarrangementen, interieurbeplanting.

 

Wat leer ik?

  • Je weet straks alles over bloemen, planten en decoratieve materialen, dus krijg je vakken als: productverzorging, verkopen, maken van bloemwerk en assortimentskennis.

  • Je hebt verstand van design en vormgeving en dus krijg je vakken als: etaleren, presenteren, ontwerpen, vormgeving, kleurenleer, digitale technieken.
  • In leerjaar 1 en 2 heb je één dag in de week vakken als rekenen, Nederlands en Loopbaan & Burgerschap (L&B). 

  • De stages maken Bloem & styling extra interessant. Je loopt in leerjaar 1 en 2 stage in diverse takken van de bloemenbranche. Zo ontdek je steeds beter waar jouw interesses liggen. Is het bij een bloemist, bloemenspeciaalzaak of tuincentrum?

De opleiding duurt 2 jaar.

Verder studeren?

Na je opleiding op niveau 2 kun je doorstromen naar de
mbo-opleiding vakbekwaam medewerker Bloem & styling
op niveau 3. Daarnaast ben je tot alle
opleidingen op niveau 3 toelaatbaar. 

Kosten en toelating

Toelatingseisen

Voor de opleiding medewerker Bloem & styling geldt dat je minimaal een diploma vmbo Basisberoepsgerichte leerweg nodig hebt. Het advies van de school waar je je vooropleiding hebt gedaan, speelt ook een rol bij de toelating tot je nieuwe opleiding.

Na je aanmelding voor de opleiding bij AOC Oost, word je uitgenodigd voor het maken van een AMN Talentscan. Deze scan duurt ongeveer 1,5 uur en bevat vragen als: ‘Wie ben je?’ en ‘Wat zijn je sterke en zwakke punten?’ De scan is geen toelatingstest. Op basis van jouw resultaten gaan we samen kijken of de opleiding die je graag wilt volgen ook echt bij jou past.

Start en inschrijving

Wil je volgend jaar deze opleiding gaan volgen? Dan raden we je aan om je vóór 1 april in te schrijven. De opleiding start, bij voldoende aanmeldingen, in augustus/september van het aankomende jaar. Inschrijven kan via de knop ‘aanmelden’ op deze pagina.

Kosten

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent en een BOL opleidingen volgt betaal je aan DUO lesgeld. De hoogte van het lesgeld wordt vastgesteld door het ministerie. De schoolkosten worden betaald aan AOC Oost. Voor enkele onderdelen kunnen gedurende het schooljaar nog betalingen gedaan worden. Hierbij valt te denken aan excursies, boeken, licenties, materialen of kleding.

Aanmelden

Is deze opleiding echt iets voor jou? Meld je dan nu aan door op de locatie te klikken waar je de opleiding wil volgen en vul het aanmeldformulier in.

Almelo BOL 

Almelo BBL

Enschede BOL