Dierverzorging

Onze opleidingen Dierverzorging

Dieren vind je geweldig. Of het nu puppy's of jonge vogels zijn, stoere slangen of jonge geiten. Je bent niet bang om vies te worden en als je beslissingen neemt, staat het belang van de dieren voorop. Hebben ze iets onder de leden, dan zie je dat meteen. Hygiëne is belangrijk om ziektes te voorkomen. Dus als de stal, het hok of het aquarium een keertje extra schoongemaakt moet worden, dan doe je dat. En zo zorg je dat de dieren het altijd goed hebben, of je nu in een winkel, dierentuin, dierenopvangcentrum of kinderboerderij werkt. 

Medewerker dierverzorging

De opleiding tot medewerker dierverzorging duurt twee jaar. Hierin volg je lessen op school en loop je stage. Tijdens de opleiding tot medewerker dierverzorging leer je de dieren voeren, verzorgen en de leef- en werkomgeving verzorgen.

Vakbekwaam medewerker dierverzorging

De opleiding tot vakbekwaam medewerker dierverzorging duurt drie jaar. Hierin volg je lessen op school en loop je stage. Tijdens de opleiding leer je zorg dragen voor dieren, begeleiden van de voortplanting van dieren en inspelen op de wens van klant en/of publiek.

Bedrijfsleider dierverzorging

Tijdens de driejarige opleiding tot bedrijfsleider dierverzorging leer jij hoe je een bedrijf kunt runnen. In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan belangrijke onderwerpen, zoals reinigen en ontsmetten, huisvesting, voeding en verzorging, wet- en regelgeving, financiƫle administratie en gezondheid en gedrag.

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.