Tuin & landschap

Onze opleidingen Tuin & landschap

Erg belangrijk, die groene ruimte. Een groene omgeving heeft namelijk een aantoonbaar positief effect op gezondheid en welzijn van mensen. Daar sta je niet elk moment bij stil. Maar stel je de wereld eens voor zonder bomen, struiken, gras, bloemen, beken en sloten!

Kies je voor een beroep in Tuin & landschap, dan zorg je voor de aanleg en het onderhoud van tuinen, plantsoenen, bossen, natuurterreinen, water(partijen), recreatieterreinen, sportvelden of landschappen. Een beroep in het groen is wat voor jou als je passie hebt voor natuur en groen en daarbij graag buiten wilt werken voor klanten. Binnen de opleiding Tuin & landschap kun je kiezen tussen niveau 2, 3 of 4. Klaar met niveau 2? Dan mag je jezelf medewerker hovenier of medewerker groen en cultuurtechniek noemen. Met het diploma van de opleiding op niveau 3 kun je aan de slag als vakbekwaam hovenier of vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek. Na de opleiding op niveau 4 ben je opzichter/uitvoerder.
Met een opleiding Tuin & landschap kun je goed aan het werk komen. 

 

Informatiebijeenkomst BBL-opleidingen Tuin & landschap niveau 1 (entree), 2 en 3:

Donderdag 14 juni      19.00 uur        AOC Oost Gildenbroederslaan 3 Doetinchem 

Dinsdag 19 juni           19.00 uur        AOC Oost Bornerbroeksestraat 348 Almelo 

 Medewerker hovenier

Tijdens de tweejarige opleiding tot medewerker hovenier leer je het groen aanleggen en onderhouden. In de opleiding wordt er ook veel aandacht besteed aan onderwerpen als veiligheid, flora- en faunakennis en fysiek verantwoord werken.

Medewerker groen en cultuurtechniek

Tijdens de tweejarige opleiding tot medewerker groen en cultuurtechniek leer je het groen beheren en aanleggen. In de opleiding wordt er ook veel aandacht besteed aan andere belangrijke onderwerpen, zoals veiligheid, flora- en faunakennis en bedienen en onderhouden van machines.

Vakbekwaam hovenier

Tijdens de driejarige opleiding tot vakbekwaam hovenier leer je het groen aanleggen en onderhouden. In de opleiding wordt er ook veel aandacht besteed aan onderwerpen als veiligheid, flora- en faunakennis, fysiek verantwoord werken en leidinggeven.

Vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek

Tijdens de driejarige opleiding tot vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek leer je het groen beheren en aanleggen. In de opleiding wordt er ook veel aandacht besteed aan onderwerpen als veiligheid, flora- en faunakennis, bedienen en onderhouden van machines en leidinggeven.

Opzichter/uitvoerder groene ruimte

Tijdens de driejarige opleiding tot opzichter/uitvoerder groene ruimte leer je werkzaamheden organiseren en de uitvoering begeleiden. Er wordt ook veel aandacht besteed aan onderwerpen als veiligheid, flora- en faunakennis, calculeren, communiceren en leidinggeven.

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.