Informatie

Laptops

Tijdens je opleiding maak je gebruik van een laptop. De kosten voor de aanschaf van de laptop zijn voor eigen rekening, omdat het een leermiddel is. Om het je makkelijk te maken heeft Studywise in samenwerking met AOC Oost diverse laptops geselecteerd en beschikbaar gesteld in de Studywise webshop. Op deze manier kunnen wij beter garanderen dat jouw laptop goed werkt. Naast de aanschaf van een laptop voor een goede prijs biedt Studywise nog extra voordelen, zoals een gratis virusscanner en een Office pakket. Bekijk de flyer voor meer informatie.

BPV = Beroepspraktijkvorming

De mbo-opleidingen van AOC Oost kennen zowel de BOL- als de BBL-variant. BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Dat houdt in dat je gemiddeld de helft van de tijd naar school gaat en de andere helft besteedt aan de beroepspraktijkvorming (BPV). Zo kan je ervaring opdoen bij de diverse bedrijven. Bij een BBL- opleiding, Beroepsbegeleidende leerweg, ga je werken bij een erkend leerbedrijf en ga je één of twee  dagen in de week naar school om de theorie te leren. 
Wij maken uitsluitend gebruik van door SBB erkende BPV-bedrijven waarbij het crebonummer in overeenstemming moet zijn met de opleiding die de student volgt.

Stage noemen we in het mbo Beroepspraktijkvorming (BPV) en speelt een hele belangrijke rol. Informatie vind je in de BPV informatiegids.

Vakantieregeling

2017-2018

Vakantie Periode
Herfstvakantie Maandag 23 oktober 2017 t/m vrijdag 27 oktober 2017
Kerstvakantie Maandag 25 december 2017 t/m vrijdag 5 januari 2018
Voorjaarsvakantie Maandag 12 februari 2018 t/m vrijdag 16 februari 2018
Meivakantie Maandag 27 april 2018 t/m vrijdag 4 mei 2018
Hemelvaartsweekend Donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei 2018
Zomervakantie Maandag 16 juli 2018 t/m vrijdag 31 augustus 2018
Examens

Tijdens je opleiding doe je op verschillende manieren en op verschillende momenten examen. Je doet bijvoorbeeld examen voor Nederlands, maar ook in de praktijk. Dat noemen we een Proeve van Bekwaamheid. Alle regels en afspraken omtrent het examen vind je in het examenreglement. Voor vragen over het examen kun je contact opnemen met het Examenbureau: mboexamenbureau@aoc-oost.nl.

Studentenreisproduct voor mbo-ers jonger dan 18

Ga je een voltijdse mbo-opleiding volgen? Dan kun je het studentenreisproduct aanvragen. Ook als je nog geen 18 jaar bent. Je kunt er gratis of met korting mee reizen met het openbaar vervoer. Vraag bij voorkeur 3 maanden van tevoren aan.