Groen, grond en infra

Onze opleidingen Groen, grond en infra

Het telen van een gewas, als veevoer voor de boer of als half- of eindproduct voor de consument, met aandacht voor een gezondheid en veiligheid: maak jij het mogelijk?

Tijdens de opleiding Groen, grond en infra leer je hoe je het agrarische product optimaal kunt telen (zaaien, poten, groeien en oogsten), klantgericht werkt, en daarbij optimaal gebruikmaakt van machines en andere technische hulpmiddelen. Je werkt in opdracht van een klant. Dat betekent dat je goed moet luisteren naar de wensen van die klant. Je toont inzet, hebt geen van 8 tot 5 mentaliteit. Je werkt veilig, netjes de regels volgend en voert de werkzaamheden efficiënt uit. Je kunt goed in een team werken. Je bent flexibel inzetbaar, kunt werken onder de spanning van deadlines. Je leert te werken met de nieuwste technologische toepassingen, waarbij de computer een steeds grote rol speelt, bijvoorbeeld door gebruik te maken van GPS en de aansturing van machines.

Tijdens de opleiding kom je in aanraking met heel veel ervaringen van verschillende agrarische ondernemers, van veehouders tot loonbedrijven. Bovendien kun je ervoor kiezen je kennis en ervaring uit te breiden met een programma gericht op het cultuurtechnisch loonwerk, zoals bv het onderhoud van bermen en sportvelden.

Binnen de opleiding agrarisch loonwerk kun je kiezen tussen niveau 2, 3 of 4. Klaar met niveau 2? Dan mag je jezelf medewerker agrarisch loonwerk noemen. Met het diploma van de opleiding op niveau 3 kun je aan de slag als vakbekwaam medewerker agrarisch loonwerk. Na de opleiding op niveau 4 ben je vakexpert agrarisch loonwerk. Met een opleiding loonwerk op niveau 3 en 4 kom je goed aan een baan. Veel van onze studenten hebben na hun opleiding een leuke baan gevonden.

 

Medewerker agrarisch loonwerk

Tijdens deze tweejarige opleiding volg je lessen op school en loop je stage. In de opleiding wordt er veel aandacht besteed aan onderwerpen als gewasbescherming, bodemkunde, bemesting en grondbewerking.

Vakbekwaam medewerker agrarisch loonwerk

Tijdens de driejarige opleiding tot vakbekwaam medewerker loonwerk leer je hoe je zelfstandig de dagelijkse werkzaamheden moet doen die op het bedrijf uitgevoerd moeten worden. Je loopt stage bij verschillende bedrijven.

Vakexpert agrarisch loonwerk

Tijdens de driejarige opleiding Vakexpert agrarisch loonwerk leer je op school en in de praktijk de dagelijkse werkzaamheden waarmee je te maken krijgt. Je doet kennis op over bodem en planten en leert omgaan met machines. Daarnaast moet je op een prettige en zakelijke wijze kunnen omgaan met klanten.

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.