MBO in het kort

Bij AOC Oost kun je terecht voor diverse opleidingsrichtingen in de groene sector waarmee je in heel wat verschillende beroepen aan de slag kunt gaan. Met een beroepsopleiding van AOC Oost ben je klaar voor de groene toekomst. De werkgelegenheid in de groensector neemt de komende jaren toe. Morgen ligt er dus een uitdagende baan op jou te wachten! Vandaag beleef je groen onderwijs in een omgeving waarin je jezelf kunt zijn en iedereen elkaar kent. Je kunt een opleiding volgen op de locatie in Almelo, Enschede, Deventer, Doetinchem of Twello. Welke locatie je ook kiest, bij AOC Oost weet je ‘mijn morgen is groen!’ 

BOL of BBL?

De opleidingen van AOC Oost kun je via BOL of BBL volgen. BOL staat voor Beroepsopleidende leerweg. Dat houdt in dat je gemiddeld de helft van de tijd naar school gaat en de helft van de tijd beroeps praktijk vorming (BPV) hebt op een bedrijf. Daar leer je het vak in de praktijk. BBL staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Hierbij ben je één of twee dagen per week op school. Daarnaast heb je een baan, voor minimaal 24 uur.

Toelatingseisen

Niveau

Studieduur

Toelatingseisen

Entree

1 jaar

Geen diploma en minimaal 16 jaar

2

2 jaar

Vmbo-diploma of Entree/niveau 1

3

3 jaar

Vmbo-diploma Theoretische-, Gemengde- of Kaderberoepsgerichte leerweg

4

3 jaar

Vmbo-diploma Theoretische-, Gemengde- of Kaderberoepsgerichte leerweg

Wij adviseren leerlingen die willen instromen op niveau 4 via de Kaderberoepsgerichte leerweg deze af te sluiten met goede resultaten voor wiskunde + biologie/ naSk.

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.