Nieuws

In de praktijk van vandaag bouwen we aan de groene wereld van morgen!

Doe je mee?

Samen met AOC Oost worden rotondes in Almelo geadopteerd

AOC-studenten helpen bedrijven bij het onderhoud van de rotondes. In ruil voor deze samenwerking en een bedrag kunnen zij een reclame-uiting of een kunstobject plaatsen.

Lees verder

17de plaats voor Timo en Stefan

Timo en Stefan behaalden de 17de plaats, een super mooie prestatie. Van harte gefeliciteerd heren en natuurlijk ook de felicitaties voor de coaches. Wij zijn trots op jullie!

Lees verder

Bart Lensink ploegkampioen 2017

Ieder jaar organiseert de Nederlandse Ploegvereniging de nationale ploegkampioenschappen.

Lees verder

Hoe gaat het met Timo en Stefan in Abu Dhabi?

Je kunt trainen wat je wilt, maar een wedstrijd op WorldSkills is toch nog heel wat anders. Je staat onder tijdsdruk, er is stress en er zitten dingen tegen, zoals gisteren het licht dat uitviel en de weigerende zaagmachine. Als dan ook nog het werken met die onverwachte en zware stenen tegenvalt….

Lees verder

AOC Oost is Excellente school voor mbo Hoveniers

“Het AOC Oost is een van de eerste scholen die het certificaat Excellente School heeft mogen ontvangen van de Branchevereniging van Hoveniersbedrijven.

Lees verder

Timo en Stefan te zien bij TV Almelo

De beste mbo-hoveniers van Nederland komen van het AOC-Oost in Almelo en gaan naar Abu Dhabi. In oktober vertegenwoordigen ze ons land op de WorldSkills wedstrijden in de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees verder

VHG Excellent leerbedrijf

“Onderwijs maken doe je samen” dat is het moto waarin vijf hoveniersbedrijven afgelopen schooljaar i.s.m. branchevereniging VHG (Vereniging Hoveniers en Groenvoorzieners) zijn gestart om samen met de mbo-opleiding Tuin & landschap het onderwijs samen vorm te geven.

Lees verder

Training Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL)

Sinds 2013 organiseert Groeipunt samen met CUMELA, in goede onderlinge samenwerking met alle groene mbo opleidingen in Overijssel, de VOMOL dagen in de gehele provincie! Samen verzorgen we de trainingen Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL) voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Overijssel.

Lees verder

Branchevereniging VHG reikt eerste excellentie-certificaten uit

Branchevereniging VHG heeft op dinsdag 11 juli de eerste Excellentie-certificaten uitgereikt.

Lees verder

Timo Kruize en Stefan Schoolderman trainen voor Worldskills in Abu Dhabi

Om de twee jaar worden de internationale beroepenwedstrijden WorldSkills georganiseerd. Nederlands hovenierskampioenen Timo en Stefan zijn volop in training en gaan voor goud!

Lees verder

Timo Kruize en Stefan Schoolderman trainen bij de Restauratiefair te Hengelo

De voorbereidingen voor de WorldSkills Abu Dhabi zijn gestart!

Lees verder