Nieuws

In de praktijk van vandaag bouwen we aan de groene wereld van morgen!

Doe je mee?

Dinsdag 27 maart informatiebijeenkomst Dierenartsassistent paraveterinair en Dierverzorging

Op dinsdag 27 maart 2018 is er van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst voor nieuwe studenten over de opleidingen Dierenartsassistent paraveterinair en Dierverzorging. Deze bijeenkomst wordt gehouden op de locatie Twello, Meester Zwiersweg 4, 7391 HD Twello.

Lees verder

Lauren Spikkert is eerste Nederlands kampioen ooit.

Lauren Spikkert is vrijdag tijdens Skills The Finals in Zwolle, de Nederlandse kampioenschappen voor beroepen, Nederlands kampioen in de categorie Medewerker Paardensport en –houderij geworden.

Lees verder

Tjitske en Kim behalen goud en zilver bij paraveterinair

Afgelopen weekend heeft Skills The Finals in Zwolle, de Nederlandse kampioenschappen voor beroepen plaatsgevonden. Na twee dagen van enorme inspanning hebben Tjitske van der Meer uit Doetinchem en Kim Godschalk uit Zevenaar zaterdag de gouden en zilveren medaille gewonnen in de categorie paraveterinair.

Lees verder

Leraren en schoolleiders uit de startblokken voor nieuw curriculum

Op 8 maart zijn in Amersfoort ruim 400 mensen uit het primair en voortgezet onderwijs bij elkaar gekomen voor de aftrap van Curriculum.nu. In dit traject buigen het komend jaar 125 leraren, 18 schoolleiders en ruim 80 scholen zich over de vraag wat alle leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs moeten leren om goed voorbereid aan hun toekomst te beginnen. Dit gebeurt in teams voor negen leergebieden. De startdag, waar ook minister Slob bij aanwezig was, stond onder andere in het teken van de eerste kennismaking tussen de ontwikkelteams en ontwikkelscholen per leergebied.

Lees verder

Nieuwe mbo-opleidingen naar Deventer

Vanaf 1 augustus starten AOC Oost en de Groene Welle met twee mbo-opleidingen in Deventer. Het gaat om Dierverzorging (niveau 3 en 4) en Dierenartsassistent paraveterinair (niveau 4). De opleidingen worden gevestigd aan de Snipperlingsdijk in een deel van het pand van de SVB.

Lees verder

We mogen deze 2 alpaca's verwelkomen op school!

We mogen deze 2 alpaca's verwelkomen op school (locatie Enschede)! Ze komen van een zorgboerderij waar de hulpboeren met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking al veel met hen werken waardoor ze tam zijn. Wie weet er leuke namen voor de beide alpaca's?

Lees verder

Tweede plaats voor Peter te Brake en Lasse Buijvoets bij Nederlandse Kampioenschappen Tuinaanleg

Niet alleen in Zuid-Korea werden zaterdag 24 februari gouden, zilveren en bronzen medailles uitgereikt. Dit gebeurde ook in de Brabanthallen in den Bosch tijdens de beurs TuinIdee.

Lees verder

Leerlingen van AOC Almelo ontwikkelen gezonde snacks

Hoe krijg je studenten aan de gezonde snack? Heel simpel, door ze zelf de lekkernijen te laten ontwikkelen. Derdejaarsleerlingen van AOC Oost in Almelo zijn de afgelopen weken bezig geweest met deze smakelijke opdracht. Vandaag presenteerden zij de snacks tijdens een proeverij.

Lees verder

Mbo-opleidingen dierverzorging en paraveterinair van Twello naar Deventer

Vanaf 1 augustus 2018 zullen de mbo-opleidingen Dierverzorging niveau 3 en 4 en Dierenartsassistent paraveterinair niveau 4 vanuit Twello worden verplaatst naar Deventer. In Deventer hebben we een prachtige centrale opleidingslocatie gevonden.

Lees verder

Studenten AOC Oost mbo Doetinchem werken in de tuinen van Huis Bergh

Tweedejaars studenten van de mbo-opleiding Tuin en landschap van AOC Oost te Doetinchem doen praktijkervaring op in de historische tuin van kasteel Huis Bergh.

Lees verder

Anne (17) waarschuwt fietsende schooljeugd voor gevaren landbouwverkeer

Anne Maassen (17) uit Diepenheim rijdt op de trekker. Een voertuig dat risico's met zich meebrengt. Want in de cabine hoor je nauwelijks geluiden van buiten en in de spiegels zie je niet alles dat zich naast en achter de trekker afspeelt. Dat wil ze uitleggen aan basisschoolleerlingen, om het aantal ongelukken terug te dringen.

Lees verder

Klimaatverandering in de Achterhoek? 'Hier is het wél groen'

DOETINCHEM - Moeten wij door de klimaatverandering ook anders omgaan met onze tuinen en het openbaar groen? Studenten van AOC Oost en Van Hall Larenstein kregen maandag tijdens een excursie door de Achterhoek verschillende antwoorden hierop.

Lees verder

Samen met AOC Oost worden rotondes in Almelo geadopteerd

AOC-studenten helpen bedrijven bij het onderhoud van de rotondes. In ruil voor deze samenwerking en een bedrag kunnen zij een reclame-uiting of een kunstobject plaatsen.

Lees verder

17de plaats voor Timo en Stefan

Timo en Stefan behaalden de 17de plaats, een super mooie prestatie. Van harte gefeliciteerd heren en natuurlijk ook de felicitaties voor de coaches. Wij zijn trots op jullie!

Lees verder