Nieuws

In de praktijk van vandaag bouwen we aan de groene wereld van morgen!

Doe je mee?

Branchevereniging VHG reikt eerste excellentie-certificaten uit

Branchevereniging VHG heeft op dinsdag 11 juli de eerste Excellentie-certificaten uitgereikt.

Lees verder

Timo Kruize en Stefan Schoolderman trainen voor Worldskills in Abu Dhabi

Om de twee jaar worden de internationale beroepenwedstrijden WorldSkills georganiseerd. Nederlands hovenierskampioenen Timo en Stefan zijn volop in training en gaan voor goud!

Lees verder

Studenten Paardenhouderij knallen op het Nationaal scholenconcours bij het KNHS-centrum te Ermelo.

Afgelopen donderdag, 8 juni 2017 was de dag voor studenten paardenhouderij om zich te meten met alle andere hippische mbo- en hbo-opleidingen, tijdens het scholenconcours op het KNHS-terrein in Ermelo.

Lees verder

Timo Kruize en Stefan Schoolderman trainen bij de Restauratiefair te Hengelo

De voorbereidingen voor de WorldSkills Abu Dhabi zijn gestart!

Lees verder

Met een grote reünie vierde het AOC Oost op 30 juni het 90-jarig bestaan.

De vroegere Landbouwschool is springlevend. De toestroom van leerlingen is zo groot, dat de school op zoek is naar een extra locatie.

Lees verder

Deze studentes runnen Shout OUT! in Doetinchem

Vijf creatieve en enthousiaste studentes van het AOC Oost runnen de pop-upstore Shout OUT! aan de Hamburgerstraat 67 in Doetinchem.

Lees verder

AOC Oost Twello eerste “Ecoschool” in Gelderland

Twello - In februari 2015 is AOC Oost locatie Twello gestart als deelnemer aan Eco-Schools. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met een internationaal Eco-keurmerk voor scholen.

Lees verder

Niet gamen, maar sporten!

AOC Oost heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat AOC Oost zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Dennis Timmer, projectleider, is trots op dit behaalde resultaat!

Lees verder

Timo en Stefan Nederlands Kampioen Tuinaanleg!

“Dit is toch niet normaal. We gaan gewoon naar Abu Dhabi.” is de eerste reactie van Timo Kruize als de uitslag bekend is gemaakt. De studenten van de opleiding Groene ruimte, Timo Kruize en Stefan Schoolderman hebben meegedaan aan de finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch.

Lees verder

Gezamenlijk aanbod keuzedelen AOC Oost en AOC Groene Welle

AOC Oost en AOC Groene Welle gingen net zoals andere scholen aan de slag met het samenstellen van hun aanbod, zodat er in februari 2017 een mooie verzameling keuzedelen te kiezen is voor studenten.

Lees verder

Timo Kruize en Stefan Schoolderman winnen kwalificatieronde Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

Op vier plaatsen in Nederland vonden afgelopen weken de kwalificatieronden voor de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Studenten van de opleiding Groene ruimte Timo Kruize uit Almelo en Stefan Schoolderman uit Enschede werden afgelopen zaterdag eerste bij de wedstrijd in Nijmegen. Zij hebben zich daarmee gekwalificeerd voor de finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg welke plaats vindt tijdens 'TuinIdee' 16 t/m 18 februari 2017 in den Bosch.

Lees verder

Spannende eerste studentenwedstrijd AOC Oost Paardenhouderij

Tegen het decor van de maneges Het Twentsche Veld en De Twentse Marke vonden vrijdag de eerste vakwedstrijden Paardenhouderij plaats. Vijftig studenten van AOC Oost streden in 10 teams om de eer.

Lees verder

Training Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL)

Sinds 2013 organiseert Groeipunt samen met CUMELA, in goede onderlinge samenwerking met alle groene mbo opleidingen in Overijssel, de VOMOL dagen in de gehele provincie! Samen verzorgen we de trainingen Veilig omgaan met opvallende landbouwvoertuigen (VOMOL) voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Overijssel.

Lees verder