Nieuws

In de praktijk van vandaag bouwen we aan de groene wereld van morgen!

Doe je mee?

Jeffrey Masselink haalt goud en zilver bij de Special Olympics

Jeffrey Masselink (met een vorm van autisme, PPD-NOS) heeft bij de Special Olympics in de Achterhoek, maar liefst 3 gouden en 2 zilveren medailles heeft gewonnen! Jeffrey volgt de opleiding Dierverzorging bij AOC Oost in Doetinchem.

Lees verder

Buitenland excursie Tsjechië voor de leerlingen van de groengrondinfra opleiding uit Doetinchem

De loonwerk (Groengrondinfra) en groen opleidingen uit Doetinchem gaat al vele jaren op buitenland excursie naar Tsjechië. Zo ook dit jaar, we zijn vertrokken op zondag 8 april vanuit Doetinchem richting het zuiden van Tsjechië. We verblijven in Slavkov, een dorpje in de buurt van Cesky Krumlov en het Lipnomeer. De contacten hiermee zijn lang geleden ontstaan, doordat een van onze loonbedrijven, uit de Achterhoek, participeert in een landbouwbedrijf aldaar.

Lees verder

Oud-student Robin Haakmat ontwikkelt Vega Biefstuk. Een wereldprimeur!

Robin Haakmat is na de opleiding voedingsmiddelen technologie niveau 4 aan de slag gegaan bij Vivera in Holten als product ontwikkelaar. Na een lang ontwikkelproces is het hem gelukt om samen met collega's de perfecte vega biefstuk te ontwikkelen en dat mag de hele wereld zien.

Lees verder

Show AOC Oost Bloem & styling in Doetinchem

Studenten van de mbo-opleiding Bloem & Styling van het AOC Oost showen woensdag 16 mei hun werk in de Catharinakerk in Doetinchem. Het thema van dit jaar is Framed.

Lees verder

Kies je voor een vette hap of een gezonde snack!

Jongeren geven veel geld uit aan snoep, fastfood, chips of andere snacks. Even voordat ze naar school gaan nog langs de supermarkt of in de pauze naar het tankstation. En dan gaan ze natuurlijk niet voor een gezonde snack.

Lees verder

Ondernemers in de dop komen met dit geniale product in Doetinchem

Soms komen er nieuwe producten op de markt waarvan je denkt: dat dit nog niet eerder is bedacht! Pepijn, Jesse, Joep, Koen, Mellany en Jessica van het AOC Oost in Doetinchem kwamen met zo’n geniaal product: de Desk Organizer. Zo’n Desk Organizer zal op de rommelige bureaus op de redactie niet misstaan. Het product biedt ruimte voor je smartphone, autosleutels, pennen en notitieblok. Simpel, maar handig! En je bureau blijft lekker netjes.

Lees verder

Wat doen al die pop-up stores ineens in Doetinchem?

Begin van deze week gingen we op de koffie bij de dames van Simply Different, een paar dagen later namen we een kijkje bij Pup-Op en nóg een dag later ontdekten we een persbericht over de nieuwe winkel Boek en Meer. Al snel blijkt dat al deze winkels één ding gemeen hebben: het zijn allemaal leerlingen van het AOC Oost.

Lees verder

Dinsdag 27 maart informatiebijeenkomst Dierenartsassistent paraveterinair en Dierverzorging

Op dinsdag 27 maart 2018 is er van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst voor nieuwe studenten over de opleidingen Dierenartsassistent paraveterinair en Dierverzorging. Deze bijeenkomst wordt gehouden op de locatie Twello, Meester Zwiersweg 4, 7391 HD Twello.

Lees verder

Lauren Spikkert is eerste Nederlands kampioen ooit.

Lauren Spikkert is vrijdag tijdens Skills The Finals in Zwolle, de Nederlandse kampioenschappen voor beroepen, Nederlands kampioen in de categorie Medewerker Paardensport en –houderij geworden.

Lees verder

Tjitske en Kim behalen goud en zilver bij paraveterinair

Afgelopen weekend heeft Skills The Finals in Zwolle, de Nederlandse kampioenschappen voor beroepen plaatsgevonden. Na twee dagen van enorme inspanning hebben Tjitske van der Meer uit Doetinchem en Kim Godschalk uit Zevenaar zaterdag de gouden en zilveren medaille gewonnen in de categorie paraveterinair.

Lees verder

Leraren en schoolleiders uit de startblokken voor nieuw curriculum

Op 8 maart zijn in Amersfoort ruim 400 mensen uit het primair en voortgezet onderwijs bij elkaar gekomen voor de aftrap van Curriculum.nu. In dit traject buigen het komend jaar 125 leraren, 18 schoolleiders en ruim 80 scholen zich over de vraag wat alle leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs moeten leren om goed voorbereid aan hun toekomst te beginnen. Dit gebeurt in teams voor negen leergebieden. De startdag, waar ook minister Slob bij aanwezig was, stond onder andere in het teken van de eerste kennismaking tussen de ontwikkelteams en ontwikkelscholen per leergebied.

Lees verder

Nieuwe mbo-opleidingen naar Deventer

Vanaf 1 augustus starten AOC Oost en de Groene Welle met twee mbo-opleidingen in Deventer. Het gaat om Dierverzorging (niveau 3 en 4) en Dierenartsassistent paraveterinair (niveau 4). De opleidingen worden gevestigd aan de Snipperlingsdijk in een deel van het pand van de SVB.

Lees verder

We mogen deze 2 alpaca's verwelkomen op school!

We mogen deze 2 alpaca's verwelkomen op school (locatie Enschede)! Ze komen van een zorgboerderij waar de hulpboeren met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking al veel met hen werken waardoor ze tam zijn. Wie weet er leuke namen voor de beide alpaca's?

Lees verder

Tweede plaats voor Peter te Brake en Lasse Buijvoets bij Nederlandse Kampioenschappen Tuinaanleg

Niet alleen in Zuid-Korea werden zaterdag 24 februari gouden, zilveren en bronzen medailles uitgereikt. Dit gebeurde ook in de Brabanthallen in den Bosch tijdens de beurs TuinIdee.

Lees verder

Leerlingen van AOC Almelo ontwikkelen gezonde snacks

Hoe krijg je studenten aan de gezonde snack? Heel simpel, door ze zelf de lekkernijen te laten ontwikkelen. Derdejaarsleerlingen van AOC Oost in Almelo zijn de afgelopen weken bezig geweest met deze smakelijke opdracht. Vandaag presenteerden zij de snacks tijdens een proeverij.

Lees verder

Mbo-opleidingen dierverzorging en paraveterinair van Twello naar Deventer

Vanaf 1 augustus 2018 zullen de mbo-opleidingen Dierverzorging niveau 3 en 4 en Dierenartsassistent paraveterinair niveau 4 vanuit Twello worden verplaatst naar Deventer. In Deventer hebben we een prachtige centrale opleidingslocatie gevonden.

Lees verder

Studenten AOC Oost mbo Doetinchem werken in de tuinen van Huis Bergh

Tweedejaars studenten van de mbo-opleiding Tuin en landschap van AOC Oost te Doetinchem doen praktijkervaring op in de historische tuin van kasteel Huis Bergh.

Lees verder

Anne (17) waarschuwt fietsende schooljeugd voor gevaren landbouwverkeer

Anne Maassen (17) uit Diepenheim rijdt op de trekker. Een voertuig dat risico's met zich meebrengt. Want in de cabine hoor je nauwelijks geluiden van buiten en in de spiegels zie je niet alles dat zich naast en achter de trekker afspeelt. Dat wil ze uitleggen aan basisschoolleerlingen, om het aantal ongelukken terug te dringen.

Lees verder

Klimaatverandering in de Achterhoek? 'Hier is het wél groen'

DOETINCHEM - Moeten wij door de klimaatverandering ook anders omgaan met onze tuinen en het openbaar groen? Studenten van AOC Oost en Van Hall Larenstein kregen maandag tijdens een excursie door de Achterhoek verschillende antwoorden hierop.

Lees verder

Samen met AOC Oost worden rotondes in Almelo geadopteerd

AOC-studenten helpen bedrijven bij het onderhoud van de rotondes. In ruil voor deze samenwerking en een bedrag kunnen zij een reclame-uiting of een kunstobject plaatsen.

Lees verder

17de plaats voor Timo en Stefan

Timo en Stefan behaalden de 17de plaats, een super mooie prestatie. Van harte gefeliciteerd heren en natuurlijk ook de felicitaties voor de coaches. Wij zijn trots op jullie!

Lees verder

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.