Nieuws

In de praktijk van vandaag bouwen we aan de groene wereld van morgen!

Doe je mee?

Deze studentes runnen Shout OUT! in Doetinchem

Vijf creatieve en enthousiaste studentes van het AOC Oost runnen de pop-upstore Shout OUT! aan de Hamburgerstraat 67 in Doetinchem.

Lees verder

Astrid Meijerink is 3de bij Nationale Skills in RAI

Astrid Meijerink is bij de landelijke finales in het RAI-complex in Amsterdam derde geworden bij de vakwedstrijden bloembinden.

Lees verder

Niet gamen, maar sporten!

AOC Oost heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat AOC Oost zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Dennis Timmer, projectleider, is trots op dit behaalde resultaat!

Lees verder

Timo en Stefan Nederlands Kampioen Tuinaanleg!

“Dit is toch niet normaal. We gaan gewoon naar Abu Dhabi.” is de eerste reactie van Timo Kruize als de uitslag bekend is gemaakt. De studenten van de opleiding Groene ruimte, Timo Kruize en Stefan Schoolderman hebben meegedaan aan de finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch.

Lees verder

Gezamenlijk aanbod keuzedelen AOC Oost en AOC Groene Welle

AOC Oost en AOC Groene Welle gingen net zoals andere scholen aan de slag met het samenstellen van hun aanbod, zodat er in februari 2017 een mooie verzameling keuzedelen te kiezen is voor studenten.

Lees verder

Europastry Academy

Europastry Academy Europastry een onderneming uit Oldenzaal, is verantwoordelijk voor de productie van 800.000 donuts per dag voor de verkoop aan de Noord-Europese markt.

Lees verder

Podiumplaats voor Lasse Buijvoets en Peter te Brake

Lasse Buijvoets en Peter te Brake deden van 10 tot en met 12 januari mee aan de kwalificaties voor de nationale wedstrijd Tuinaanleg.

Lees verder

Mbo Skills Bloemsierkunst AOC Oost Twello

Bij AOC Oost in Twello worden donderdag 26 januari de ‘Skills Heroes’ wedstrijden bloemsierkunst gehouden. De afgelopen maanden hebben in heel Nederland voorrondes plaatsgevonden op alle ‘groene’ scholen voor mbo- onderwijs. Van alle AOC’s komen per school twee studenten deelnemen aan deze wedstrijd. In totaal zullen dat 20 deelnemers zijn. Voor AOC Oost nemen Rosan Jacobs (Twello) en Astrid Meijerink (Almelo) deel.

Lees verder

Timo Kruize en Stefan Schoolderman winnen kwalificatieronde Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

Op vier plaatsen in Nederland vonden afgelopen weken de kwalificatieronden voor de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Studenten van de opleiding Groene ruimte Timo Kruize uit Almelo en Stefan Schoolderman uit Enschede werden afgelopen zaterdag eerste bij de wedstrijd in Nijmegen. Zij hebben zich daarmee gekwalificeerd voor de finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg welke plaats vindt tijdens 'TuinIdee' 16 t/m 18 februari 2017 in den Bosch.

Lees verder

Spannende eerste studentenwedstrijd AOC Oost Paardenhouderij

Tegen het decor van de maneges Het Twentsche Veld en De Twentse Marke vonden vrijdag de eerste vakwedstrijden Paardenhouderij plaats. Vijftig studenten van AOC Oost streden in 10 teams om de eer.

Lees verder

Gluren bij de buren!

De peuters van kinderdagverblijf 'Het Berenbos' kwamen een kijkje nemen bij de buren ‘AOC Oost’. Studenten van de opleiding Dierverzorging organiseerden het bezoek en ontvingen de peuters met veel enthousiasme.

Lees verder

6 t/m 17 februari 2017: Week van de Procestechniek en Levensmiddelenindustrie

Overijssel doet dit jaar mee aan de Week van de Procestechniek in combinatie met de Week van de Levensmiddelenindustrie. De proces- en levensmiddelenindustrie is in Oost-Nederland een groeiende en bloeiende sector en heel belangrijk voor de economie in Twente, de Achterhoek, regio Deventer en de regio Zwolle.

Lees verder

Timo Kruize en Stefan Schoolderman zijn klaar voor de strijd!

Van 16 februari tot en met 18 februari aanstaande strijden studenten van de opleiding Groene ruimte AOC Oost Timo Kruize en Stefan Schoolderman om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2017.

Lees verder