Paardenhouderij

Onze opleidingen Paardenhouderij

Een toppaard wordt bij jou gestald. Samen met je collega zorg je ervoor dat het een topper blijft! En dat kan betekenen dat je hem ook traint en berijdt! Wat een droom! Maar het is even leuk om in een manege te werken en daar de paarden te verzorgen. En wat dacht je van lesgeven? Kinderen, maar ook volwassenen, leren met die prachtige dieren om te gaan? Ben je meer een organisator? Misschien is het wel jouw ding om evenementen te organiseren? Weet je wat ook gaaf is? Bedrijfsleider worden! Bij een stoeterij, een hengstenhouderij, een manege of bij een handelsbedrijf.
In onze opleidingen Paardenhouderij doe je veel praktijkervaring op tijdens je BPV bij telkens verschillende bedrijven. Op onze praktijklocatie heb je alle mogelijkheden om te oefenen met praktische vaardigheden en kennis door middel van integrale opdrachten. Je neemt deel aan de cursussen en trainingen met verschillende onderwerpen zoals groomen, longeren, rijden, mennen en instructie geven. Onze klaslokalen liggen midden in het paardenbedrijf. Je kijkt van uit de klas zo in de rijbaan en als je de klas verlaat sta je in de zadelkamer. Dit maakt dat je theorie kan leren uit de praktijk en vaak ook direct kan toepassen, hoe gaaf is dat!

Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij

In de driejarige opleiding tot vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij leer je van alles over voeding, huisvesting en verzorging van paarden. De dagelijkse verzorging, het welzijn en de training van de paarden is jouw verantwoordelijkheid.

Bedrijfsleider paardensport en -houderij

Tijdens deze driejarige opleiding word je opgeleid tot bedrijfsleider paardensport en -houderij. Je doet kennis op en ontwikkelt vaardigheden die nodig zijn voor de paardenhouderij, de paardensport en de bedrijfsvoering.

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.