Veehouderij

Onze opleidingen Veehouderij

Het produceren van melk, vlees of ei, met de juiste voeding en aandacht voor een gezond en veilig product: maak jij het mogelijk?
Tijdens de opleiding veehouderij leer je hoe je het agrarische product optimaal kunt produceren. Je doet ervaringen op bij verschillende agrarische ondernemers. Je leert welke mogelijkheden van produceren er zijn en hoe je hieruit een inkomen kunt halen. Je hebt te maken met wetgeving, maar ook met burgers en consumenten die een mening hebben over het product dat jij produceert. Daar moet je mee leren omgaan.
Aan het einde van de opleiding kun jij het mogelijk maken: jij weet hoe je een agrarisch bedrijf kunt runnen.

 

Medewerker veehouderij

Tijdens de tweejarige opleiding tot medewerker veehouderij leer je hoe je samen met de boer de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijf uitvoert. In de opleiding wordt er veel aandacht besteed aan belangrijke onderwerpen, zoals melken, huisvesting en voeding.

Vakbekwaam medewerker veehouderij

Tijdens de driejarige opleiding tot vakbekwaam medewerker veehouderij leer je hoe je de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijf uitvoert. In de opleiding wordt er aandacht besteed aan onderwerpen als melken, huisvesting, onkruid herkennen, gewasbescherming en voeding.

Vakexpert veehouderij

Tijdens de driejarige opleiding tot vakexpert veehouderij leer je hoe je de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijf uitvoert. Na de opleiding kun je aan de slag op een agrarisch productiebedrijf. Dat kan zowel zelfstandig als bedrijfsleider, maar ook als (toekomstig) eigenaar.

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.