Voeding

Onze opleidingen Voeding

Het plakje kaas op brood, biertje op het terras of een smoothie bij de lunch: maak jij het mogelijk? Tijdens de opleiding voeding leer je namelijk hoe je voedsel op een veilige en hygiënische manier bereidt, produceert en verpakt. Je ontwikkelt en bewaakt de kwaliteit van verschillende producten; zoals zuivel, snacks, dranken, snoep, kant-en-klaar maaltijden, groente- en fruit, brood en banket of vlees en vis. Zo leer je bijvoorbeeld hoe producten zo lang mogelijk vers blijven en wie weet verzin jij wel dé nieuwe chipssmaak van het jaar!

Medewerker voeding en technologie

Tijdens de tweejarige opleiding tot medewerker voeding en technologie leer je hoe je voedsel op een veilige en hygiënische manier bereidt, produceert en verpakt. Je ontwikkelt verschillende producten en bewaakt de kwaliteit van verschillende producten.

Vakbekwaam medewerker voeding en technologie

Tijdens de driejarige opleiding tot vakbekwaam medewerker voeding en technologie leer je zelfstandig te werken in het productieproces van een voedingsmiddelenbedrijf. Je stuurt het proces aan te sturen, de kwaliteit van producten te controleren, collega's te begeleiden en in te grijpen als dat nodig is.

Vakexpert voeding en technologie

Tijdens de driejarige opleiding tot vakexpert voeding en technologie leer je zelfstandig producten te bedenken, bereiden, verpakken en controleren. Daarom wordt er aandacht besteed aan onderwerpen als hygiëne, productbereiding, laboratoriumonderzoek, recepturen berekenen en bedienen van apparatuur.

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.