Vakrichtingen

Je volgt één opleiding die bestaat uit vmbo en mbo programma onderdelen en maakt hierbij een keuze uit één van de praktijkvakrichtingen: Bloem (medewerker Bloem & Design), Dier (medewerker Dierverzorging), Veehouderij (medewerker Veehouderij), Groen (medewerker hovenier), Loonwerk (medewerker agrarisch loonwerk) of Voeding (medewerker Voeding). In het vmbo doe je examen in de vakken Nederlands, Engels, maatschappijleer, CKV en lichamelijk opvoeding. Daarnaast wordt de rekentoets afgenomen. Aan het eind van het derde leerjaar van de vakmanschapsroute moeten alle zes de vmbo examenonderdelen zijn behaald. De sectorvakken wiskunde, biologie en het beroepsgerichte vak worden in het vmbo niet geëxamineerd. De vakmanschapsroute rond je af met een mbo examen. De spreiding van de examens in de vakmanschapsroute kan per individu verschillen.

Dier

Je vindt dieren helemaal het einde! Honden, katten, vogels, paarden of varkens, het maakt jou niet uit. Je verzorgt ze graag en wilt dat het ze aan niks ontbreekt. Herken jij je in dit profiel? Dan is de vakrichting dier écht wat voor jou! Na het afronden van deze mbo-opleiding niveau 2 kun je aan de slag als medewerker dierverzorging. Bijvoorbeeld in een dierenspeciaalzaak, dierenpensioen, dierentuin of op een (kinder)boerderij.

Lees verder

Bloem

Houd jij ook zo van bloemen? Van de schitterende kleuren en de heerlijke geur? Ben je creatief en vind je het leuk om boeketten of andere bloemwerken samen te stellen? Kies dan voor de vakrichting Bloem. Na het behalen van het diploma van deze mbo-opleiding niveau 2, ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan als medewerker bloem, groen en styling in een bloemwinkel, binderij of tuincentrum.

Lees verder

Groen

Houd jij van tuinieren en ben je het liefst de hele dag in de buitenlucht aan het werk? Dan past de vakrichting Groen precies bij jou! Met dit mbo-diploma niveau 2 op zak, kun je op zoek naar een baan als medewerker hovenier. In deze functie zorg je voor de aanleg en het onderhouden van groen. Dit kan zijn in tuinen van particulieren, maar ook in parken, bedrijfstuinen, stadsgroen, etc.

Lees verder

Veehouderij

Wil jij later aan de slag als veehouder? En de zorg dragen voor een groot aantal dieren, zoals rundvee, varkens, pluimvee, geiten, paarden of schapen? Kies dan voor de vakrichting veehouderij! Na het afronden van deze mbo-opleiding niveau 2 mag je jezelf medewerker veehouderij noemen. Je kunt dan aan de slag op een productiebedrijf waar dieren gehouden worden voor melk, vlees, opfok, eieren, pels of een combinatie hiervan.

Lees verder

Voeding

Wil jij alles weten over voeding? Bijvoorbeeld hoe je voedsel op een veilige en hygiënische manier bereidt, produceert en verpakt? Je leert het binnen de vakrichting Voeding. Na deze niveau 2 opleiding kun je aan het werk als medewerker voeding en technologie. In deze functie houd jij je bezig met het bereiden, samenstellen en/of verpakken van voedingsmiddelen voor mens en dier.

Lees verder

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.