Twee dagen baas over je eigen land!

Met het project Globaland besturen leerlingen twee dagen lang hun zelfbedachte land en moeten zij proberen dit zo goed mogelijk te doen. De leerlingen ontvangen informatie over maatschappelijke issues die spelen in de wereld en kunnen aan de hand van verschillende opdrachten globa’s (geld) verdienen. Hoe beter zij het doet, hoe meer globa’s zij verdienen. Met de globa’s kunnen ze hun virtuele land verbeteren, door globa’s te investeren in een ministeries zoals onderwijs, veiligheid, milieu, etc. Het beste land gaat ervandoor met de hoofdprijs!

Op 11 en 12 juli 2017 vond het project Globaland plaats, voor het vijfde jaar op rij. De organisatie Globaland creëert bij leerlingen bewustzijn voor maatschappelijke kwesties, zoals oneerlijke handel, vrouwenrechten en ontbossing. Meerdere vakken komen samen tijdens dit project, aardrijkskunde, economie, burgerschap, maatschappijleer. Jongeren werken aan diverse competenties, zoals presenteren, samenwerken en discussiëren. Op een interactieve en creatieve manier worden wereldproblemen vanuit verschillende hoeken bekeken.
 
Leerlingen starten een echt bedrijf. AOC Oost heeft het project uitgebreid met het starten en uitvoeren van een minionderneming door de leerlingen. Ze kunnen een kleine renteloze lening afsluiten bij school en hiermee hun eigen echte onderneming opstarten.

De originaliteitsprijs is gewonnen door de groep leerlingen die tatoeages zette.
In totaal hebben alle leerlingen €1080,90 opgehaald. Dit bedrag zal naar het goede doel Save the Children gaan.