Over ons

AOC Oost verzorgt (Voorbereidend) Middelbaar Beroepsonderwijs voor natuur, voeding en leefomgeving op vestigingen in Almelo, Borculo, Doetinchem, Enschede en Twello. Daarnaast verzorgt het opleidingscentrum Groeipunt incompany cursussen en opleidingen. Het College van Bestuur en de Centrale Services zijn gevestigd in Lochem. AOC Oost heeft 550 medewerkers en ruim 5500 leerlingen, studenten en deelnemers.

Wij leiden de mensen op die straks de groene samenleving maken. De vakmensen die zorgen voor gezond eten, die het landschap kleuren of die richting geven aan hergebruik. Want morgen is immers groen. In de vertrouwde wereld van AOC Oost leer je daarom vandaag hoe dat in de toekomst kan. Je ruikt de bloemen, voelt de dieren en proeft het voedsel. Je werkt aan nieuw technieken en ontdekt nieuwe mogelijkheden voor jezelf en je omgeving. In de praktijk van vandaag bouw je aan de groene wereld van morgen.

Onze Missie

Ons onderwijs is gebaseerd op de overtuiging dat ieders talent leidend is voor een goede beroepskeuze en toekomstig succes. De medewerkers van AOC Oost realiseren dit doordat ze aandacht hebben voor en betrokken zijn bij individuen en hun groei. Dit alles binnen de context van onderwijs binnen het groene domein.

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.