Organisatie

Morgen is groen bij AOC Oost!

Wij leiden de mensen op die straks de groene samenleving maken. De vakmensen die zorgen voor gezond eten, die het landschap kleuren of die richting geven aan hergebruik. Want morgen is immers groen. In de vertrouwde wereld van AOC Oost leer je daarom vandaag hoe dat in de toekomst kan. Je ruikt de bloemen, voelt de dieren en proeft het voedsel. Je werkt aan nieuw technieken en ontdekt nieuwe mogelijkheden voor jezelf en je omgeving. In de praktijk van vandaag bouw je aan de groene wereld van morgen.

Locaties en opleidingen

AOC Oost verzorgt (Voorbereidend) Middelbaar Beroepsonderwijs voor natuur, voeding en leefomgeving op vestigingen in Almelo, Borculo, Doetinchem, Enschede en Twello. Het College van Bestuur en de Centrale Services zijn gevestigd in Lochem. AOC Oost heeft 550 medewerkers en ruim 5500 leerlingen, studenten en deelnemers.

Organisatiestructuur

College van Bestuur
AOC Oost wordt geleid door een College van Bestuur. Het College van Bestuur, verantwoordelijk voor het uitvoerend en strategisch beleid, bestaat uit: Dhr. W. Huiskamp.

Managementteam
De leden van het managementteam (MT) zijn verantwoordelijk voor de sturing van hun eigen organisatie onderdeel. Het MT heeft de volgende samenstelling:
- Locatiedirecteur Almelo (dhr. A. Hoeben)
- Locatiedirecteur Borculo (mw. J. Beernink)
- Locatiedirecteur Doetinchem (dhr. R. Vijn)
- Locatiedirecteur Enschede (dhr. M. Nijenmanting)
- Locatiedirecteur Twello (dhr. B. ter Haar)
- Directeur mbo (dhr. K. Snippert)
- Directeur Centrale Services (mw. T. de Lange)

Centrale Services
AOC Oost besteedt veel tijd en aandacht aan zaken die goed onderwijs mogelijk maken: huisvesting, ICT, administratie, kwaliteitszorg, in- en externe communicatie, contact met DUO en de ministeries. Dit wordt verzorgd en ondersteund door de Centrale Services:
- Facilitair (dhr. A. Broeks)
- Financiën (dhr. M. Kruiper)
- HR (mw. M. Koel)
- ICT (dhr. R. van Veen)
- Marketing, Communicatie & P.R. (mw. T. de Lange)
- Onderwijs & Kwaliteit (dhr. R. Benerink a.i.) 

Onze Missie

Ons onderwijs is gebaseerd op de overtuiging dat ieders talent leidend is voor een goede beroepskeuze en toekomstig succes. De medewerkers van AOC Oost realiseren dit doordat ze aandacht hebben voor en betrokken zijn bij individuen en hun groei. Dit alles binnen de context van onderwijs binnen het groene domein.

AOC Oost is

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college
Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.