Aanmelden mbo

Je kunt je nu aanmelden voor het schooljaar 2024-2025. Voor je aanmelding maak je gebruik van onderstaand keuze schema. Na het kiezen van de opleidingsrichting kun je onder andere de gewenste opleiding en locatie kiezen. Wanneer je dan op de knop ‘Inschrijven voor deze opleiding’ klikt kom je op de CAMBO (Centraal Aanmelden MBO) aanmeldpagina van jouw opleiding terecht. Je hebt voor het aanmelden voor een opleiding een DigiD nodig. Als je deze niet hebt kun je deze aanvragen via www.digid.nl. Je krijgt per email een bevestiging van je aanmelding.

Let op:
De opleidingen Dierenartsassistent paraveterinair en Wildlife hebben een numerus fixus. Kijk voor meer informatie over de Start, inschrijving en toelating van de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair hier  en voor de opleiding Wildlife hier.

De opleiding Groen & cultuurtechniek mag vanaf augustus 2024 niet meer worden aangeboden. Zone.college heeft deze opleiding per december dan ook uit het opleidingsaanbod gehaald. Aanmelden voor deze opleiding is dus niet mogelijk. Lees hier meer.

Wil jij je aanmelden voor de Entree-opleiding Plant, dier of groene leefomgeving (BBL) in Twello? Kies dan op het aanmeldformulier de locatie Zwolle. Met iedereen die zich aanmeldt, nemen we persoonlijk contact op om kennis te maken en de wensen door te spreken. De opleiding in Twello gaat door als er 8 aanmeldingen of meer zijn. Lees hier meer.

Kies je richting:

 

Meer informatie

Vragen?

Op de pagina Veelgestelde vragen vind je veel antwoorden betreft het aanmelden voor volgend studiejaar.
Voor vragen of heb je hulp nodig bij jouw aanmelding neem dan contact op met de studentenadministratie via het telefoonnummer (088) 26 20 900 of mail naar mbo@zone.college.

Meer informatie over het aanmeldproces

In het document Aanmeldings- en inschrijvingsprocedure Zone.college mbo staat beschreven wat je moet weten over het aanmelding-, toelatings- en inschrijvingsproces van Zone.college.
Voor het aanmelden voor een opleiding heb je een DigiD nodig. Als je deze niet hebt kun je deze aanvragen via www.digid.nl.

Intake- / vervolgactiviteiten na aanmelding

Na je aanmelding wordt je geïnformeerd over evt. vervolgactiviteiten, zoals een studie-adviesgesprek, AMN-talentscan, digitale doorstroomdossier/Paspoort voor succes en/of een kennismakingsdag. Aan de hand van de evt. vervolgactiviteiten kijken we samen met jou of de opleiding past bij jouw verwachtingen, motivatie en beroepsbeeld. Als je je na 1 april aanmeldt ben je verplicht deel te nemen aan een toelatingsonderzoek. Dit wil zeggen dat de AMN Talentscan wordt afgenomen en dat je evt. wordt uitgenodigd voor een studie-adviesgesprek

AMN-Talentscan
Een AMN-Talentscan kan (m.u.v. de aanmeldingen na 1 april waarvoor dit verplicht is) onderdeel uitmaken van de vervolgactiviteiten na aanmelding. Tijdens een Talentscan worden er vragen gesteld over je persoonlijkheid, capaciteiten en competenties. Aan de hand van de resultaten kan Zone.college o.a. achterhalen wie jij bent, welke begeleiding het beste bij jou past en waar jouw talenten liggen. De scan duurt ongeveer 1,5 uur en kun je thuis maken. Bij de afname van de Talentscan houden wij ons aan de gedragscode AMN Talentscan. De gedragscode kun je hier lezen.

Digitaal doorstroomdossier
Het digitale doorstroomdossier (DDD) is een extra informatiedocument bij je aanmelding voor een van onze mbo opleidingen. Samen met je aanmelding vormt het doorstroomdossier het startpunt voor de kennismaking. Het doorstroomdossier is een digitaal formulier met onder andere gegevens over jouw vooropleiding en motivatie. Het DDD is voor een aantal opleidingen een verplichte intakeactiviteit.

Paspoort voor Succes
In het Paspoort voor Succes (PvS) worden verschillende vragen gesteld die uiteenlopen van: wat zijn je hobby’s tot wat is jouw motivatie om met een opleiding te willen starten. Het PvS geldt voor de opleidingen die dit paspoort als verplichte intake-activiteit hebben aangemerkt. Dit paspoort bespreken wij met je tijdens je studie-adviesgesprek of 1ste LOB gesprek in
leerjaar 1.

Studie-adviesgesprek
Het doel van een studie-adviesgesprek is om kennis te maken en er voor te zorgen dat je goed voorbereid met je opleiding kunt starten. Tijdens dit gesprek worden eventuele resultaten van de AMN Talentscan, Paspoort voor Succes of digitale doorstroomdossier besproken. Uiteraard kun je tijdens dit gesprek ook vragen stellen over de opleiding, stage etc. Soms worden ook je ouder(s)/verzorger(s) bij dit gesprek uitgenodigd.